Dinamo pao u paklenom Pireju: Junak s klupe zabio za preokret i isključio Pivarića

Foto: Guliver Image/Getty Images, Index, Hina, UEFA.com

DINAMO je na paklenom gostovanju kod Olympiakosa izgubio s 2:1 u čudesnoj utakmici koju su Grci dobili preokretom, uz promašen penal i isključenje Josipa Pivarića. Zvijezda večeri bio je Pardo, koji je ušao s klupe i zabio dva gola te iznudio isključenje Dinamovog beka, a loša vijest za "modre" je ozljeda Armina Hodžića koji je zabio gol za vodstvo, ali morao izaći iz igre.
 
Dinamo je ovim porazom ostao bez izgleda za prolaz skupine, ali još može završiti treći i nastaviti u Europa ligi u novoj godini, ali preostali su mu dvoboji kod Arsenala i kod kuće s Bayernom. 
 
Do gostovanja u Münchenu krajem rujna hrvatski prvak je upisao 45 susreta bez poraza u svim natjecanjima, a sada je u nizu od četiri poraza u posljednjih pet utakmica.
 
Hodžić zabio pa se pridružio ozlijeđenima
 
U 7. minuti je Fortounis opalio sa 20-ak metara ali malo pored gola. U 15. minuti je Masuaku prebacio obranu Dinama, a Hernani pucao preko gola. U 21. minuti Dinamo je poveo iz svog prvog pravog napada. Pivarić je s lijevog boka uputio savršeno precizan centaršut, a Hodžić glavom posremio loptu pod samu gredu. Dinamo je na poluvrijeme otišao s 1:0. 
 
Olympiakos je mogao izjednačiti u 53. minuti kada je Goncalo skrivio jedanaesterac rušenjem Ideyea, no Eduardo obranio udarac Kostasa Fortounisa s bijele točke, a Grk je nakon toga odbijanac poslao preko gola.
 
Pardo heroj, Pivarić tragičar
 
Ipak, u 65. minuti Kolumbijac Pardo, koji je ušao s klupe minutu ranije, zabio je za izjednačenje.  Izgledalo je prelako, sa 12-13 metara iskosa Pardo je pucao nisko između Pivarića i Taravela u suprotni kut za 1:1
 
Kada se činilo da je hrvatskog prvaka u Europi još jednom pomazila sreća, nakon vodstva i obranjenog penala, u završnici su doživjeli potpuni debakl. Eduardo je obranom jedanaesterca mogao postati junak, a titulu tragičara predao je Pivariću koji je u 79. minuti zaradio drugi žuti karton, zbog prekršaja na Pardu. Njegovim isključenjem Eduardo je ostao na streljani.
 
Nakon dominacije u završnici s igračem više, domaćin je iskoristio priliku u posljednjoj minuti susreta, a pobjednički pogodak zabio je apsolutni heroj dana Pardo koji je probio lijevu stranu modre obrane, ušao u kazneni prostor i pored istrčalog Eduarda poslao loptu u mrežu.  
 
Dobro izdanje u prvom poluvremenu "Modri" su opet upropastili u nastavku, a Mamić nije imao rješenje ni na klupi. Puno će žaliti za propuštenim prilikama jer mogli su matirati Grke i prije poluvremena. Hodžić je pucao slabo u ruke golmanu, a Pjaca izgubio loptu dok je s Hodžićem jurišao 2 na 1 prema kaznenom prostoru Olympiakosa.
 
Na ljestvici vode Bayern i Olympiacos sa po devet bodova, dok Arsenal i Dinamo imaju po tri boda.
 
U idućem kolu, 24. studenog Dinamo putuje u London na noge Arsenalu, dok će Bayern ugostiti grčki sastav. Prvi krug Lige prvaka Dinamo zatvara 9. prosinca kada će na stadionu Maksimir gostovati Bayern, a u Pireju se sastaju Olympiacos i Arsenal.
 

 OLYMPIAKOS - DINAMO 2:1

 
OLYMPIACOS: Roberto - Elabdellaoui, Siovas, Botia (Da Costa, 52), Masuaku - Milivojević, Kasami (Finnbogason, 80), Hernani (Pardo, 64), Fortounis, Seba - Ideye

DINAMO: Eduardo - Matel, Taravel, Goncalo, Pivarić - Machado, Rog, Antolić - Fernades (Musa, 88), Pjaca (Sigali, 80)- Hodžić (Henriquez, 57)

 

 

 

 

  

 

Pročitajte više