TENIS

U par dana pobijedio Đokovića i Federera, a sad Čilića uvrstio među velikane

Foto: Profimedia

FRANCUZ Jo-Wilfried Tsonga (37) završio je svoju karijeru porazom u prvom kolu Roland Garrosa. Norvežanin Casper Ruud pobijedio ga je s 3:1 u setovima. Tsonga je trpio bolove tijekom meča. Zbog toga se 37-godišnji tenisač te u ovom trenutku 297. na svijetu i rasplakao.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SE TSONGA U SUZAMA OPROSTIO OD TENISA

Domaća ga je publika ispratila uz ovacije, a on je nakon meča odgovorio na nekoliko pitanja za L'Equipe. "Bilo je nevjerojatno kako me publika podržava. Dali su mi nešto za što se mogu boriti. Jako sam dirnut, ovo ću zauvijek pamtiti. U jednu ruku mi je karijera završila na način koji sam htio", rekao je Tsonga.

"Igrao sam protiv nevjerojatnih igrača tijekom karijere. Jasno, prije svih tu je velika četvorka, ali i ostali: Martin Del Potro, Marin Čilić, Stan Wawrinka... Drago mi je što je moj posljednji meč bio protiv Ruuda, kvalitetnog igrača s kojim sam se uspio boriti. Htio sam dati sve od sebe i završiti karijeru na terenu, bio ozlijeđen ili ne", izjavio je Francuz.

"Nisam mogao pomaknuti rame"

Imao je bolove u ramenu prilikom posljednjeg, četvrtog seta. "Išao sam servirati i shvatio da ne mogu pomaknuti rame. Pozvao sam fizioterapeuta, ali sam si rekao da ću ostati na terenu. Htio sam dati svoj maksimum. Mislim da ću morati na pretrage jer mi se čini da sam ozbiljno ozlijedio rame", poručio je.

Prvi put je igrao u polufinalu Roland Garrosa 2013. godine, pobijedio ga je David Ferrer. Dvije godine nakon toga porazio ga je Stan Wawrinka. Poznat je i po pothvatu iz 2014. godine, kada je u Kanadi u istom tjednu pobijedio Đokovića i Federera. 

 

Pročitajte više