međunarodni nogomet

U Philadelphiji ubijen navijač u tučnjavi nakon utakmice

Foto: AP Photo/Chris Szagola/Guliver Image

JEDNA osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u brutalnoj tučnjavi u Philadelphiji nakon utakmice polufinala srednjoameričke Lige prvaka između Philadelphia Uniona i Club Americe iz Meksika (0:2).

Prema izvještaju policije iz Philadelphije, deset osoba u dresovima Club Americe potuklo se s nešto manjom skupinom muškaraca za koje se smatra da su bili navijači Philadelphije iako su svi bili iz New Yorka. Do tučnjave je došlo nakon kraćeg prepucavanja nakon kojega je spomenuta skupina potrčala za jednom osobom koja je bježala iz restorana.

Kad su ga uhvatili, jedan od huligana je 28-godišnjaka udario velikim metalnim poklopcem kante za smeće, nakon čega se muškarac srušio na tlo. Nakon toga je na njega nasrnula čitava skupina koja ga je, dok je ležao na tlu, udarala i skakala mu po glavi. Huligani su pobjegli, a muškarac je podlegao ozljedama.

Policija je objavila da su restoran i područje oko njega pokriveni kamerama visoke rezolucije te da vjeruju da će vrlo brzo identificirati napadače za koje se vjeruje da žive na području SAD-a.

Club America je slavila 2:0 i tako se s ukupnih 4:0 plasirala u finale Lige prvaka u kojem će igrati protiv pobjednika susreta druge dvije meksičke momčadi Cruz Azula i Monterreya.

Pročitajte više