U Podgorici "opsadno stanje" zbog sukoba navijača

OKO 15 sati kolonu autobusa navijača Torcide, praćenu jakom policijskom patrolom, sačekala je, kako doznajemo, i kamenovala grupa navijača Crvene zvezde (Delija) kod mjesta Jaz, nekoliko kilometara od Budve, gdje je nedavno održan i koncert Rollin Stonesa.

Nakon incidenta napadači su pobjegli, a osim nekolicine razbijenih prozora, ozljeda nije bilo. Kolona je nakon nekog vremena nastavila putovanje, da bi po dolasku u Podgoricu još jednom bila napadnuta, ali su policijske snage pravovremeno reagirale.
 
Dakle, unatoč nezapamćenoj količini osiguranja u povijesti Podgorice, Torcida nije uspjela sigurno stići do glavnog grada Crne Gore.

Inače, mjesto Jaz, u kojemu živi veliki broj Srba, po svojoj geografskoj konfiguraciji vrlo je, kako se do sada pokazalo, pogodno za popularnu "sačekušu".

Navijači Zvezde, njih oko 300, koji su navodno krenuli iz Beograda, podijelili su se u dvije grupe (jedna prema Budvi, a jedna prema Herceg Novom). Putovali su u malim grupama kako ne bi bili prepoznati od strane policije, a kao razlog putovanja navodili su ljetovanje.
 
Navijači Hajduka, koji su u Crnu Goru došli rano jutros, bili su smješteni u Njegoševu parku u centru grada, na pomoćnom košarkaškom terenu KK Budućnosti, a oko 16 sati sigurnosti poradi premješteni su na južnu tribinu stadiona Pod Goricom.

Ozlijeđenih u ovom sukobu nije bilo, doznaje Index iz tamošnje policije oko 20h.

Napadi počeli već oko 13 sati

Danas oko 13 sati u parku nedaleko hotela "Crna Gora" gdje su smješteni splitski nogometaši uoči utakmice Hajduka i Budućnosti, dogodio se prvi fizički obračun između navijača. Jedan je Splićanin, naime, napadnut netom nakon što je s prijateljem Alenom M. u Podgoricu doputovao iz Splita.

U Podgorici je zavladalo opsadno stanje, blokirani su svi prilazi stadionu. Kafići oko stadiona su zatvoreni, a na snagu je stavljena i naredba o zabrani točenja alkohola.

Uoči utakmice mirno

Kako doznajemo oko 19.30 sati iz podgoričke policije sve je mirno i nema nikakvih nereda.

Tijekom utakmice nisu zabilježeni nikakvi incidenti, prve su informacije iz tamošnje policije.

Iz Podgorice: Vedran Buble
Foto: Veljko Grbeša

Pročitajte više