U Puli izborni boksački turnir

PULA će od 18. do 20. prosinca biti domaćin izbornog turnira Hrvatskog boksačkog saveza za sastav reprezentacije Hrvatske koja će sudjelovati na predstojećem Europskom prvenstvu, priopćio je danas novinarima glavni tajnik turnira Miroslav Hlušička.

Europsko prvenstvo održat će se u Puli od 19. veljače do 1. ožujka iduće godine.

Prema riječima Mroslava Hluščike, ovaj će turnir biti ujedno i kontrolni za organizaciju Europskog prvenstva, te će upravo iz tog razloga na turniru biti nazočni glavni tajnik Svjetske boksačke federacije (AIBA) Caner Doganeli, potpredsjednik Europske federacije (EABA) Emil Jetchev, te službeni delegat EuropSkog boksačkog prvenstva Danilo Ivanović.

Prema najavama, supervizori će u Puli provjeravati cjelokupne tehničko-organizacijske aspekte u samoj pripremi, te uvjete za realizaciju Europskog prvenstva.

Četvrtfinalne borbe na programu su u četvrtak, 18. prosinca, polufinalni mečevi održat će se u petak, dok su finalne borbe ovog turnira na rasporedu u subotu, 20. prosinca. Svi mečevi održat će se u dvorani renoviranog Doma sportova, čija je rekonstrukcija dovršena upravo ovih dana.

(Hina) dspo im

Pročitajte više