U Sampdoriju stiže grobar Hajdukovih euro-ambicija

ANTONIO CASSANO ponovo prijeti Hajduku! Real Madrid, naime, na najboljem je putu da se konačno riješi problematičnog napadača koji je u godinu i pol dana provedenih na Santiago Bernabeu odigrao 19 utakmica, i zabio svega dva pogotka. 

Koliko su Realovi čelnici bili odlučni u namjeri da pronađu novi dom napadaču iz Barija, dovoljno svjedoči očajnički potez Ramona Calderona i njegovog pobočnika Peđe Mijatovića koji su pristali na opciju posudbe, uz podmirivanje ugovorene Cassanove plaće, u iznosu od tri milijuna eura godišnje. 

No, loša je vijest što će Cassano najvjerojatnije preseliti u Sampdoriju i u napadu se pridružiti svom nekadašnjem kolegi iz Rima, Vincenzu Montelli! 

Nakon što su bilo kakve pregovore s menadžerom 25-godišnjeg napadača Beppom Bozzom opovrgnuli iz Milana, Intera, Napolija i Red Bull Salzburga, isto je prošlog mjeseca učinio i direktor Sampdorije Beppe Matorra. No, obzirom da su u Realu odlučili doslovno darovati Cassanove usluge, za vjerovati je da će bivši napadač Rome ponovo preseliti u Italiju.

Navijači splitskog Hajduka, koji u drugom pretkolu Kupa UEFA dočekuju klub iz Genove, dobro se sjećaju mjeseca studenog 2003. godine, kada je njihove euro-ambicije s dva pogotka stopirao upravo Cassano. U 2. kolu Kupa UEFA, Cassano je najprije u Rimu matirao Runju u drugoj minuti sudačke nadoknade nakon spuštene lopte Carewa, da bi novi šok uslijedio u uzvratu na prepunom Poljudu, kada je u 85. minuti pri rezultatu 1:0 za Splićane (pogodak Bule), napadač Rome iskoristio tragični nesporazum Runje i Miladina te pogodio praznu Hajdukovu mrežu...

Bila je to posljednja velika europska utakmica Hajdukovih nogometaša, koje je od produžetaka i šanse da izbore 3. kolo Kupa UEFA na Poljudu dijelilo svega pet minuta. U narednim godinama stigli su Shelbourne i Debrecen, protivnici kojih se nerado sjećamo...

Mazzari: Nisam siguran može li nam Cassano pomoći

"Ne bih se žalio da treniram igrača kao što je Cassano, ali u ovom trenutku uz dužno poštovanje, nisam siguran može li on zaista biti pojačanje za našu momčad. Ispred Cassana je težak zadatak, morat će puno poraditi na svojoj fizičkoj spremi. On mora izgledati i ponašati se kao sportaš. U ovom trenutku okupiran sam isključivo na postizanje što boljih rezultata u radu s Montellom i Caracciolom." - reagirao je jutros trener Sampdorije Walter Mazzari.

D.R.,Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više