U seriji A igraju i HIV-pozitivni

SLUŽBENI liječnik talijanskog prvaka Juventusa kazao je kako u talijanskoj Seriji A igraju nogometaši zaraženi HIV-om, virusom koji uzrokuje AIDS.

U razgovoru za list Il Corriere della Sera Juveov liječnik Riccardo Agricola obznanio je "kako je upoznat sa nekoliko slučajeva nogometaša zaraženih HIV-virusom koji igraju u južnotalijanskim klubovima", te da je ta činjenica predmet neformalnih sastanaka liječnika talijanskih klubova.

"Činjenica je da igraju nogometaši koji su zaraženi HIV-virusom, pa je stoga opravdana bojazan igrača da poduzmu mjere kako se ne bi zarazili na terenu. Mi u Juventusu uvijek štitimo igrače", kazao je Agricola.

Il Corriere navodi slučaj vratara Napolia Giuliana Giuliania, koji je preminuo od AIDS-a 1996., a poznato je da Juventus redovito radi HIV-testove, pogotovu kod novih igrača, makar je to zabranjeno talijanskim zakonima o zapošljavanju.

Bivši liječnik Intera Piero Volpi priznao je kako je u više navrata proteklih godina bio zamoljen od nogometaša Intera da učini HIV-testove.

Pročitajte više