"U Split ćemo doći sa sjekirama pa će vidjeti kako Ličani peglaju"

NAVIJAČI Dinama iz Gospića, koji su na naplatnim kućicama u Lučkom napadnuti od strane velike skupina navijača Hajduka i brutalno pretučeni, najavili su osvetu Torcidi prvom prilikom, piše Jutarnji list.

Incident se dogodio u subotu u 19:45, kad su se navijači Dinama na putu iz Gospića prema Zagrebu zaustavili u Lučkom zbog naplate cestarine.

U tom su trenutku navijači Hajduka izašli iz autobusa i dva kombija, razbili stakla na minibusu i u njega ubacili zapaljenu baklju. Putnici iz minibusa ugasili su baklju, no tri su navijača Dinama dobila posjekotine i hematome po tijelu. Jednom je navijaču noga probodena nožem.

"Najavljujemo rat Torcidi, podmuklo i kukavički su nas napali i to ćemo im vratiti. U Splitu ćemo, kada bude igrao Dinamo, doći sa sjekirama pa će vidjeti kako Ličani peglaju." – rekli su članovi napadnute skupine Dinamovih navijača u razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista.

Gospićki Bad Blue Boysi ispričali su kako je oko 75 navijača Hajduka napalo njih 19-oricu, pri čemu su ih tukli palicama i debelim željeznim kablovima.

"Bilo je pakleno, nisam mislio da ću preživjeti. Stao sam na semaforu i onda su nas opkolili i napali. Ostali smo zarobljeni." – dodao je vozač minibusa.

Ivica Bunčić, 20-godišnji navijač Dinama iz Gospića, pokazao je novinaru Jutarnjeg lista rane na leđima (naslovna fotografija), pa dodao kako u ušima ima stakla zbog čega slabije čuje.

Za gospićke navijače Dinama ovo je bio prvi veliki odlazak na gostovanje, a među njima bilo je i maloljetnika. Ogorčeni BBB-ovci poručuju Torcidi kako im je najbolje da više ne prolaze kroz Gospić.

Protiv desetorice od 82 navijača Hajduka uhićena na licu mjesta policija je podnijela kaznenu prijavu.

Pročitajte više