U Splitu šipkama i palicama pretučen Bruno Marić!

Foto: Hina 

HRVATSKI nogometni sudac Bruno Marić napadnut je u poslijepodnevnim satima u Stobreču. Napala ga je skupina mladića u restoranu Epetion. U pratnji policije Marić je zatražio liječničku pomoć na Hitnom kirurškom prijemu u Splitu.

>>> "Ovo je pokušaj ubojstva, napali su nas kao vikinzi"

Kako doznajemo, Marića je napala skupina od pet do šest maksiranih napadača koji su bili naoružani palicama, šipkama i vatrogasnim šmrkovima. 

Sukobili su se s Marićem i ostatkom njegovom društva.

Policija uhvatila jednog napadača 

Nakon kraćeg okršaja, napadači su pobjegli, no jednog je policija uhvatila i privela na kriminalističko istraživanje. Riječ je o 26-godišnjaku koji je policij već poznat po navijačkim neredima te ima prijavu zbog unošenja pirotehnike na stadion.

Policiji su u hvatanju asistirali građani, odnosno Marićeva ekipa, a svakako je pomoglo i to što je u trenutku dojave najbliža policijska patrola bila udaljena svega 300-tinjak metara. Marića su prebacili u bolnicu, čini se kako je primio udarac u tijelo te nije ozbiljnije ozlijeđen.

Bruno Marić dvije sezone u nizu proglašen je najboljim sucem Hrvatske nogometne lige. U Splitu ipak nije omiljen, što zbog bliskih odnosa sa Zdravkom Mamićem, što zbog svog suđenja koje navijači Hajduka dovode u vezu upravo s tim odnosom.

U rujnu 2015. godine nakon derbija Hajduka i Dinama Bruno Marić sazvao je press konferenciju i pokazao sms poruke u kojima mu se prijeti smrću i nasiljem. Nakon derbija na Poljudu Marića su prilikom izlaska s terena zaštitari morali štititi i od Hajdukovih tadašnjih čelnika, a u uvredama je prednjačio Ljubo Pavasović-Visković. 

Bruno Marić kazao je tada da više nikada neće suditi derbi Hajduka i Dinama. 

>>> Uskoro opširnije. 

Pročitajte više