"U Srbiji se pitamo koja će naša momčad zabiti prvi koš u zagrebačkoj Areni"



ZAGREB će idućeg vikenda biti poprište velikog spektakla, po prvi put u Areni igrat će se košarka. Na završnom turniru NLB lige sudjeluju Cibona, Olimpija, Partizan i Hemofarm.

Gostujuće momčadi stigle su u Zagreb, praćene svom silom srpskih i slovenskih novinara. U četvrtak je turnir predstavljen javnosti, a svi sudionici su spremni i željno iščekuju košarkaški vikend.

Knego: Tekuće probleme nakratko ostavljamo po strani

Domaćin turnira je Cibona, koja zbog financijskih teškoća ne može organizirati turnir, pa je pomoć ponudio Grad.

"Zahvaljujemo gradonačelniku Milanu Bandiću na pokroviteljstvu i pomoći pri organizaciji", rekao je direktor NLB lige Roman Lisac pred brojnim predstavnicima sedme sile.

U ime Cibone svima je dobrodošlicu zaželio direktor kluba Andro Knego.

"Očekujem da će biti krasno. Pratim momčad, bili smo u strahu prije 15 dana zbog ozljeda, no vidim da se momčad diže u formi. Očekujemo pravi spektakl", rekao je Knego za Index.

"Partizan sad ne misli na Euroligu, samo na NLB"

Za kratki rezime prije turnira zamolili smo srpske novinare, a pred kamerom Indexa lijepo se snašao Vladan Tegeltija sa Sport Kanala. Njega smo upitali o okršaju Partizana i Hemofarma.

"Od četiri ovogodišnja susreta, tri je presudila jedna lopta. Prije pet dana Hemofarm je slavio, no moglo je biti i obrnuto, u ranijim utakmicama to je također bio slučaj. Iako je Partizan favorit, bit će to neizvjestan okršaj."

Kolegu sa srpske televizije upitali smo dijele li novinari mišljenje trenera Partizana Duška Vujoševića da nastup na Final Fouru Eurolige u Parizu može poremetiti planove Partizana.

"Kao što je Dule rekao, oni gledaju samo na prvu sljedeću utakmicu. Možda će igrati finale, pa idući tjedan igraju sa Crvenom zvezdom. Pariz je još daleko. Možda u glavama igrača, u podsvijesti postoji taj moment, no Dule im ne dopušta da to javno pokažu."

Na kraju se našalio rekavši:

"Kod nas postoji šala i pitamo se koja će srpska momčad zabiti prvi koš u zagrebačkoj Areni", uz osmijeh je završio Tegeltija.

Ožbolt: Lijepo je vidjeti Cibose kako su na okupu iako igraju besplatno

Prva utakmica na rasporedu je u 17 i 15, a očekuje nas, prema najavama aktera, vrlo zanimljiv susret. U 20 i 15 igraju Cibona i Olimpija. Zmajčeki su u Zagreb došli bez šest igrača s kojima su počeli sezonu. U takvom sastavu dvaput su svladali Cibose, no sad bi pobjeda bila ravna čudu.

"U sličnoj situaciji smo kao Cibona, jedino što je nama otišlo šest igrača. Lijepo je vidjeti da su Cibosi još na okupu, da igraju besplatno", rekao je za Index kapetan Olimpije Sašo Ožbolt.

Pročitajte više