U Torinu 24 hrvatska sportaša

NAKON što je danas hrvatski bob četverosjed u sastavu Ivan Šola, Dejan Vojnović, Slaven Krajačić i Jurica Grabušić izborio plasman na Olimpijske igre u Torinu taj pothvat na poznatoj bob stazi u njemačkom Koenigseeu ostvario je i naš natjecatelj u skeletonu Nikola Nimac.

"Čestitam posadi našeg četverosjeda za drugi plasman na ZOI, kao i skeletoncu Nimcu koji je zaključio popis naših sportaša za nastup na ZOI kojeg sutra moramo poslati u Torino", izjavio je šef naše Misije na ZOI u Torinu Damir Šegota.

Po njegovim riječima hrvatsku će u Torinu na XX. ZOI, koje će se održati od 10. do 26. veljače, predstavljati 24 sportaša u šest sportova: alpskom i nordijskom skijanju, umjetničkom klizanju, biatlonu te bobu i skeletonu, a najbrojniji su alpski skijaši sa čak 12 natjecatelja.

Pored iskusnih Janice i Ivice Kostelića, Nike Fleiss i Ane Jelušić prvi put će na ZOI nastupiti Matea Ferk, Yvonne Schnock, Danko Marinelli, Ivan Ratkić, Dalibor Šamšal, Natko Zrnčić-Dim, Ivan Olivari i Tin Široki.

U skijaškom trčanju nastupit će Maja Kezele, Damir Jurčević, Denis Klobučar i Alen Abramović, u biatlonu Petra Starčević, a u umjetničkom klizanju Idora Hegel.

Na popisu olimpijaca bit će i rezerva među guračima boba četvorosjeda, a to će biti Mario Kolarić ili Alek Osmanović.

Pročitajte više