U utrci još četiri mađarska grada

OSTVARE li se proročanstva Vlatka Markovića, pa UEFA dodijeli organizaciju EP-a 2012. godine  Hrvatskoj i Mađarskoj, naši će susjedi biti u punoj pripravnosti. 

Vodeći se za neusuglašenim UEFA-inim stavom oko broja zemalja sudionica, Mađari su odlučili opremiti dodatna četiri grada, predviđena za odigravanje utakmica. U ponedjeljak je mađarski organizacijski odbor objavio za MTI da gradovi  Pečuh (Pesc), Miskolc (Miškolc) i Zalaegeršeg ( Zalaegerszeg) i Kapošvar (Kaposvar) ravnopravno ulaze u kandidaturu za EP 2012. godine, u slučaju da se broj zemalja sudionica sa aktualnih 16 poveća na 24. 

Poznato je da su čelnici krovne europske nogometne organizacije prvotno skrojili model od 16 nacionalnih momčadi u glavnom turniru, da bi potom iz škotskog nogometnog saveza stigao prijedlog za povećanjem broja zemalja sudionica. Ideju su na kongresu u Duesseldorfu podržala čak 41 od 50 nacionalnih saveza i čelnici UEFA-e sljedećeg bi tjedna trebali donijeti svoju izvršnu odluku po tom pitanju.

"No, Mađari će biti sprmni na sve." - poručili su čelnici četiriju mađarskih gradova koji s punom potporom kreću u usavršavanje infrastrukture. Tako će osim Budimpešte (Budampest), Debrecena, Đera (Gyor) i Sekešfehervara (Szekesfehervar) ponajbolje europske reprezentacije, prema idealnom scenariju, ugostiti također i gradovi Pečuh (Pesc), Miskolc (Miškolc), Zalaegerszeg (Zalaegeršeg) i Kapošvar (Kaposvar).

UEFA će konačnu odluku o domaćinstvu EP-a 2012. godine donijeti u Cardiffu, 18. travnja.

D.R.

Pročitajte više