U Zagreb dolazi 1.500 Slovenaca

NA "UTAKMICU svih utakmica", kako posljednjih dana slovenski mediji najavljuju ogled Hrvatske i Slovenije u dodatnim kvalifikacijama za plasman na EURO 2004. godine, očekuje se dolazak 1.500 slovenskih navijača.

Prema podacima Slovenskog nogometnog saveza (NZS) do sada je prodano 800 ulaznica za prvi ogled u Zagrebu, međutim u tom se broju ne računaju ulaznice koje su rezervirali članovi slovenskih navijačkih skupina. U NZS-u očekuju kako će na tribinama stadiona Maksimir biti oko 1.500 slovenskih navijača, iako imaju pravo na 3.500 ulaznica.

Slovenske željeznice (SŽ) su potvrdile kako će iz Ljubljane u Zagreb krenuti dva vlaka. Jednog je rezervirala navijačka skupine Green Dragons, dok će drugi popuniti ostali navijači.

"Za sada imamo popunjenih deset vagona, što iznosi oko 300 navijača posvakom vlaku.

Navijače će na ulazu u vlak pregledati slovenska policija, a nagranici i hrvatska policija," kazao je predstavnik SŽ-a Aleksander Salkič, te dodao: "U svakom vlaku putovat će i policija, tako da ne očekujemo nerede."

Najveći dio navijača u Zagreb će putovati autobusima, koji će biti pod policijskom pratnjom. Međutim, dio navijača na put se sprema i uvlastitom aranžmanu. "Njima ne možemo garantirati sigurnost," poručili su u Policijskoj upravi Ljubljana.

Pročitajte više