U Žalgirisu vlada kaos, Unicaja će ih tući s hendikepom

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Unicaja je doživjela težak poraz u Ateni protiv prvaka Europe Panathinaikosa u prvom kolu Eurolige rezultatom 98:77. Primiti skoro 100 poena u jednoj utakmici, možda i najbolje opisuje kakvu su obranu igrali. Kada Panathinaikos ima postotak šuta za tricu 63 posto (12-19), onda jedino možete i očekivati ovakav poraz. Igra u napadu nije bila problem, zabiti u Ateni 77 poena nije malo, ali s ovakvom obranom ne možete očekivati niti pristojan poraz. Nakon prvog poluvremena Unicaja je gubila samo 3 poena, ali onda u trećoj četvrtini Panathinaikos diže intenzitet u obrani i radi veliku razliku. Unicaja je ovu utakmicu bila bez Geralda Fitcha i s jako lošim učinkom nominalno prvog igrača u ekipi Freelanda. U nedjelju su u prvenstvu Španjolske lagano pobijedili Zaragozu 79:57 i s omjerom 4-0 drže prvo mjesto u ACB ligi. U najavi ove utakmice trener Unicaje Mateo Chus ističe kako im je ovo jedna od ključnih utakmica za prolazak skupine i ulazak u top 16 protiv direktnog konkurenta. Igrači Unicaje ističu kako je atmosfera u klubu i ekipi odlična i da su spremni pobijediti Žalgiris.

Žalgiris je u prvom kolu Eurolige izgubio na svom terenu od CSKA rezultatom 87:74. Nakon tog poraza smijenjen je trener Zouros. Uprava kluba je još u potrazi za trenerom, a kao privremeno rješenje za trenera je postavljen sportski direktor Masalkis. Pomalo nerezonski potez uprave kluba je smijeniti trenera nakon prvog kola i poraza od moćnog CSKA, bez obzira što ekipa nije izgledala dobro na početku sezone. Protiv CSKA Žalgiris nije imao nikakvih šansi, bez obzira na punu dvoranu i domaći teren. Od početka je to bila utakmica u jednom smjeru i bilo je samo pitanje s koliko će razlike pobijediti CSKA. Igra Žalgirsa se najbolje može opisati kroz dva statistička podatka, 14 izgubljenih lopti i samo 8 asistencija. U napadu se previše pokušavalo individualnim akcijama, a tako se ne može igrati protiv jedne tako moćne ekipe kao što je CSKA. Uoči današnje utakmice privremeni trener Žalgirisa ima problema s ozljedama igrača. DeJuan Collins je upitan za današnju utakmicu i najvjerojatnije neće nastupiti, Klimavicius ima problema s ozljedom lijeve ruke i također je upitno hoće li nastupiti, Raković ima problema s ozljedom mišića, ali izjavio je da će nastupiti, također Ty Lawson i Sonny Weems su imali lakše probleme s ozljedama, ali trebali bi igrati.

Unicaja dočekuje Žalgiris zasigurno u puno boljem raspoloženju i boljoj formi. Situacija u Žalgirisu je daleko od idealne,trener je smijenjen nakon prvog kola, nije doveden novi trener već privremeno rješenje. Ty Lawson igra ispod svih očekivanja, velika gužva je na poziciji playmakera jer osim Lawsona tu su još Kalnietis i Popović. Problem je kada Popović ili Kalnietis moraju igrati na dvojci, pogotovo Popović jer je jako loš obrambeni igrač. Od svih pojačanja jedino je Sonny Weems opravdao svoj dolazak odličnim igrama. Unicaja definitvno ima prednost ispod koša, pogotovo u vidu Freelanda kojega će Jankunas jako teško braniti. Žorić i Sinanović mogu odigrati pristojno u napadu i obrani,dok Garbajosa svojim šutom za tricu može otvoriti reket. Vanjski igrači Žalgirisa će također u obrani imati problema s Rowlandom, Fitchom i Dardenom.


BetPlace.net preporučuje:

Španjolske ekipe su iznimno jake na svom terenu. Unicaja u ACB ligi ima dvije uvjerljive pobjede u svojoj dvorani. Situacija u Žalgirisu nije idealna, problemi s ozljedama, formom, smijenjen je trener i teško će iznenaditi Unicaju u Malagi. Unicaja bi ovo trebala dobiti i s više od 7 poena razlike koliki je trenutno hendikep.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više