JUNIORSKA LIGA PRVAKA

U-19 DINAMO - ŠAHTAR 1:0 Krizmanić junak, Dinamo blizu osmine finala Lige prvaka

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

JUNIORI Dinama na korak su od plasmana u osminu finala Lige prvaka do 19 godina. Momčad Igora Jovićevića je u četvrtom kolu, po teškom terenu Hitrec-Kacijana, pobijedila Šahtar 1:0 golom Tomislava Krizmanića u 61. minuti i ostala vodeća u skupini C.

Dinamo ima osam bodova. Druga je sa sedam Atalanta, koja je svladala Manchester City 1:0, a slijedi engleska ekipa s četiri boda i na posljednjem mjestu Šahtar s tri boda.

 

Mladi Modri su dominirali tijekom cijele utakmice, unatoč tome što je teren bio natopljen i blatnjav. Hrvatski predstavnik imao je gotovo 60 posto posjeda lopte, čak 21 udarac na gol gostiju, od čega 11 u okvir gola.

Međutim, Ukrajince je većeg potopa spašavao sjajni golman Trubin koji je skidao moguće i nemoguće. S druge strane, Šahtar je bio praktički bezopasan, čemu svjedoče tek dva udarca na gol Krkalića, a prvi put u okvir gola zapucali su tek u 79. minuti.

Dinamo je dominirao u svim segmentima igre, stvarao prilike, a Trubina je uspio probiti u 61. minuti Krizmanić. Desetka Dinama opalila je po zemlji s više 20 metara, a lopta završila u donjem desnom kutu za veliku pobjedu na putu do osmine finala. 

Do kraja je Dinamo mogao i povisiti vodstvo, posebno u 86. minuti kada je gostujući golman najprije obranio udarac Julardžije po zemlji s desne strane, a potom skinuo i odbijanac Marina.

Ipak, umalo je Dinamo u finišu skupo platio brojne promašaje. Šahtar je najbolju priliku utakmice imao u drugoj minuti sudačke nadoknade, kada je nakon pogreške Dinamove obrane uslijedio udarac Bondarenka, ali je Krkalić uspio obraniti taj udarac i sačuvati apsolutno zasluženu pobjedu zagrebačkog sastava.

Pročitajte više