KVALIFIKACIJE ZA EURO U-21

U-21 ČEŠKA - HRVATSKA 0:0 Kiks Hrvatske u Češkoj, sada teško može do Eura

Screenshot: Twitter

HRVATSKA U-21 reprezentacija remizirala je na gostovanju u Češkoj u 6. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine u Sloveniji i Mađarskoj.

Pobjedom u ovoj utakmici Hrvatska bi uhvatila priključak sa Češkom i Grčkom te u finiš kvalifikacija ušla sa šansom za plasman na Euro, ali ovako je ostala pet bodova udaljena od prve Češke i tri boda od druge Grčke.

Cijeli susret igrao se uz puno prekršaja, a najbolji igrač bio je Borna Sosa, koji je dominirao na desnoj strani češke obrane.

Teška utakmica bez puno prilika

Od prve minute gledali smo utakmicu s puno duela i prekida igre, ali bez velikih prilika u prvom dijelu. Tek u drugom dijelu igra je malo živnula. 

Tek nakon 55 minuta vidjeli smo prvu priliku, onu Petra Muse. Majer je gurnuo pas iza obrane Češke, a Musa je sam izbio pred vratara. Njegov udarac češki je golman odbio u korner. 

Hrvatsku sada čeka težak puta prema Euru U-21 jer mora pobijediti u svim utakmicama do kraja kvalifikacija ako želi ostati u igri za prolazak dalje. Podsjetimo, na Euro idu prvoplasirani iz skupina i pet najboljih drugoplasiranih. 


POSTAVE

Češka: Jedlička - Sailek, Krejči, Plechaty, Holik - Janosek, Havelka - Sulc, Šašinka, Bucha - Drchal

Hrvatska: Šemper - Šutalo, Erlić, Šverko, Sosa - Ivanušec, Moro, Nejašmić, Majer - Špikić, Musa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više