EURO ZA MLADE

U-21 Francuska - Engleska 2:1 Francuzi promašili dva penala, ali slavili u drami

Foto: EPA

U DRUGOM susretu 1. kola skupine C Europskog prvenstva za nogometaše do 21 godine, u kojoj igra i Hrvatska, Francuska je u Ceseni svladala Englesku s 2:1 (0:0).

Povela je Engleska preko Fodena (54'), no Francuska je u samoj završnici uspjela preokrenuti preko Ikonea (89') i autogolom Wan-Bissake (90+5'-ag).

England U21 - France U21 Live Score

Najbolji nogomet dosadašnjeg dijela Eura, golčina Cityjeve zvijezde

U prvom poluvremenu susreta u Ceseni viđen je vjerojatno najbolji nogomet u dosadašnjem dijelu turnira. Prilike su se redale s obje strane, a Demarai Gray propustio je najbolju za Engleze u 14. minuti, kada je pogodio stativu.

Francuzi su u 25. minuti imali penal, ali je udarac Mousse Dembelea obranio vratar Henderson.

Fantastičan prodor mlade zvijezde Cityja Phila Fodena u 54. minuti i još ljepši zgoditak donio je Gordom Albionu vodstvo. Slalomom je prošao kroz francusku obranu i onda matirao vratara za 1:0.

Srbin dosudio Francuzima dva penala, oni oba promašili

Desetak minuta kasnije dogodio se prijelomni trenutak. Srpski arbitar Srđan Jovanović dosudio je drugi penal za Francusku: Hamza Choudhury zaradio je izravni crveni karton zbog opasnog starta nad Jonathanom Bambom koji je na nosilima odnesen s terena.

Veznjak Lyona Houssem Aouar preuzeo je odgovornost, međutim ni on nije uspio realizirati kazneni udarac.

Triler-završnica ipak previše za desetoricu Engleza koji su pokleknuli pred francuskim naletima

Englezi su se s desetoricom borili, ali su na kraju pokleknuli. Jonathan Ikone u 88. minuti preciznim udarcem po zemlji donio je bod Francuskoj, a onda je u petoj minuti sučevog dodatka loše nakon ubačaja iz kuta reagirao Aaron Wan-Bissaka i zakucao loptu u vlastitu mrežu za veliko slavlje Francuza.

Standings provided by Sofascore LiveScore

U prvoj utakmici dana Hrvatska je u San Marinu izgubila od Rumunjske s uvjerljivih 1:4 (1:2). Jedini strijelac za Hrvatsku bio je Vlašić (18'), dok su za Rumunjsku golove postizali Puscas (11'-11m), Hagi (14'), Baluta (66') i Petre (90+3').

U 2. kolu u petak će igrati Hrvatska - Francuska i Engleska - Rumunjska.

Plasman u polufinale i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine izborit će pobjednik skupine te najbolja drugoplasirana momčad iz sve tri skupine.

Pročitajte više