transferi

Ubojiti golgeter napustio je HNL usred sezone. Odbio je Dinamo, Španjolce i Engleze

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MARKO DABRO karijeru nastavlja u kineskom Beijing Gouanu. Lokomotivin napadač iznenada je realizirao transfer u kinesku ligu, a Lokomotiva će za njega dobiti odštetu od oko 800.000 eura. Vinkovčanin s Kajzerice odlazi ni godinu dana nakon što je prošlog ljeta stigao iz BSK-a kao slobodan igrač.

"Sve je dogovoreno. Marko mora odraditi još samo liječnički pregled, ali to će, nadam se, biti OK. Naravno, gotovo je tek kad obuće dres, ali mogu reći da je transfer 99 posto završen. Mislim da je Marko dobro odabrao, potpisao je na četiri godine, a uvijek se može vratiti", rekao nam je njegov menadžer Andy Bara i nastavio:

"Imali smo neke razgovore s Dinamom koji je bio zainteresiran, a imao sam i neke ponude iz Španjolske i Njemačke. Stavili smo sve ponude na stol, sjeli svi zajedno i Marko se odlučio za Beijing. Dinamo se raspitivao, ali to bi bilo tek za dva mjeseca i puno je tu nepoznanica. Ovo je bilo odmah, dobar klub, jedan od najvećih u Kini, koji se bori i za azijsku Ligu prvaka, i to je bila njegova želja".

Odličan potez

Dabro je prošle sezone bio najbolji strijelac 2. HNL s čak 30 golova. Odlično se snašao i u Lokomotivi u kojoj je u 30 utakmica zabio 14 golova, a u prošlom kolu je s dva gola donio preokret svojoj momčadi protiv Slavena.

"U Kini je dobio dobar ugovor, ali nakon svih ovih golova koje je zabio dobro bi plaćen bio i u Europi. Mlad je još, ima vremena vratiti se, a Beijing zna prodavati igrače i neće mu se biti teško vratiti ako to poželi. Mislim da je napravio odličan potez", zaključio je Bara.

Pročitajte više