Udarac za Inter i Romu: Samuel i Mexes ozlijeđeni na mjesec dana

U POBJEDI Intera protiv Rubin Kazana 2:0 i plasmana u osminu finala nogometne Lige prvaka potkrala se za talijansku momčad i jedna loša vijest.

Tijekom utakmice je Argentinac Walter Samuel, 31-godišnji standardni obrambeni igrač Intera, ozlijedio bedro, te je prijevremeno morao napustiti travnjak.

Naknadno su pretrage pokazale da je ozljeda toliko teška da će Inter bez njega morati igrati narednih mjesec dana. Samuel će tako propustiti posljednje dvije utakmice jesenskog dijela Serije A (protiv Atalante i Lazija).

Povratak se očekuje s prvim danima nove kalendarske 2010. godine.

Trener nogometaša Rome Claudio Ranieri do kraja ove godine neće moći računati na svog stožernog obrambenog igrača, 27-godišnjeg francuskog srednjeg braniča Philliphea Mexesa.

Mexes je u prvenstvenom gradskom derbiju protiv Lazija, u kojem je Roma slavila pobjedu 1:0, zadobio ozljedu koljena, te će propustiti sljedeće tri utakmice ''vučice''. Neće biti na raspolaganju u sljedeća dva prvenstvena sraza, protiv Sampdorije i Parme, a propustit će i dvoboj u Europa ligi sljedećeg tjedna protiv CSKA iz Sofije.

Dobra vijest je da se ne radi o kompliciranijoj ozljedi, te neće biti potrebna operacija. Mexes je već započeo rehabilitacijski proces. Očekuje se da će biti spreman za utakmicu protiv Cagliarija 6. siječnja sljedeće godine.

Pročitajte više