Jurčić: BItniji mi je Hajduk od Reala!

KRUNOSLAV JURČIĆ je na press konferenciji bio koncentriran na nadolazeći derbi protiv Hajduka. Uz njega je bio i Milan Badelj koji je na Maksimiru sinoć s klupe odgledao pobjedu Hrvatske nad Izraelom.

>Hajdukovi Australci: Sve bi dali za pobjedu protiv Dinama

>Barišić pozvao sve aktere derbija na toleranciju i radost: "Želimo promicati ljepotu nogometne igre"

> Dvije i pol godine nakon "papelitosa": Derbi na Poljudu sudi Ivan Bebek

"Modri" u subotu gostuju na Poljudu, a Jurčiću je ta utakmica važnija od one s madridskim Realom u prvom kolu Lige prvaka.

"Većina je mojih igrača osjetila atmosferu na Poljudu i ne očekujem ništa drugačiji derbi od dosadašnjih. Pratim Hajduk, ali fokusiran sam na igru svoje ekipe", rekao je Jurčić i nastavio:

"Naša pobjeda značila bi puno makar je kraj prvenstva još daleko. Mi ne gubimo male utakmice pa je moguće da vrlo rano napravimo veliku prednost pred Hajdukom. Svaka pobjeda nad njima je odlična za atmosferu."

Šimunića Jurčić čuva za Real?

Jurčić nije izbjegao pitanje o Real Madridu koji u srijedu 14. rujna gostuje na Maksimiru.

"Bitnija mi je utakmica protiv Hajduka nego ona s Realom. Napravili smo fantastičan posao ulaskom u Ligu prvaka i u tome svi skupa trebamo uživati", rekao je Jurčić, a dotakao se i novog pojačanja Josipa Šimunića.

"Šimunić je otišao u Berlin i vraća se najkasnije sutra ujutro. U četvrtak će trenirat, a u Splitu će nastupiti ako se osjeća spremnim", kaže trener i dodaje kako će o hrvatskom reprezentativcu još razmisliti s obzirom da je igrao sinoć protiv Izraela, a potreban mu je i za Real.

Milan Badelj spreman je preuzeti ulogu kapetana u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju.

"Ozdravio sam i spreman sam. Uvijek sam optimist i volio bih upisati pobjedu u Splitu jer još nisam slavio na Poljudu", rekao je Badelj i otkrio koga vidi kao najopasnijeg pojedinca u redovima rivala.

"Izdvojio bih Vukušića, ali čuo sam da on neće igrati. Opasni su i Anas Sharbini i Marin Tomasov. Ima Hajduk dobru ekipu i svi su neugodni", zaključio je Badelj.

Pročitajte više