EURO 2020

UEFA Dancima dala dvije opcije nakon prekida. Peter Schmeichel: To je smiješno

Foto: EPA

UEFA je Dancima u subotu navečer ponudila dvije opcije nakon prekida utakmice na Euru protiv Finske. 

"Nije bilo pritiska od UEFA-e da se utakmica nastavi iste večeri. Ponudili su nam opciju da se utakmica nastavi dan kasnije od 12 sati, ali Finci iduću utakmicu igraju 16., a mi 17. lipnja. Odlučili smo završiti tu utakmicu iste večeri. Pretpostavka je bila da igrači neće moći tako lako spavati, a onda se sutra moraju pojaviti na terenu i igrati utakmicu. Lakše je bilo pokušati završiti utakmicu istu noć i ostaviti je iza sebe. Odluku su donijeli svi igrači zajedno. To je bilo traumatično iskustvo. Bilo je igrača koji su rekli da ne mogu igrati, a bilo je i onih koju su rekli da žele probati", rekao je danski izbornik Kasper Hjulmand.

Podsjetimo, u 43. minuti Christian Eriksen se srušio iz čista mira, nakon čega su mu liječnici morali spašavati život. Nakon nešto više od sat vremena objavljeno je da je Eriksen pri svijesti te da će s njim biti sve u redu. Utakmica Danske i Finske se nastavila od 20:30, a Finci su na kraju pobijedili 1:0 golom Joela Pohjanpala.

UEFA-ine opcije nisu se svidjele legendarnom danskom golmanu Peteru Schmeichelu.

"Opcije koje je sinoć UEFA-a ponudila igračima - nastavak utakmice ili igranje danas - bile su smiješne. Ne mogu to razumjeti."

Danska sljedeće kolo igra protiv Belgije, a Finska protiv Rusije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više