UEFA: Dinamova umorna obrana platila je danak

KROVNA europska nogometna kuća UEFA je u kratkim sažecima prvih utakmica prvog pretkola Kupa UEFA-e navela kako je Auxerre iskoristio nemoć umornih Dinamovih braniča te s prednosti otišao kući.

Auxerre je i Zagreba otišao s pozitivnim rezultatom, nakon što je Daniel Niculae zabio gol za 2:1, stoji u izvještaju na službenim stranicama UEFA-e.

Posebno ističu vratnicu koju je pogodio Eduardo u 11. minuti, te udarac Ireneusza Jelena u 43. minuti koji je prošao kroz ruke Ivana Turine.

Eduardo je odbijenu loptu poslao u prazan gol za izjednačenje u 67. minuti, a Niculae je konačan rezultat postavio probivši umornu Dinamovu obranu, zaključuje se u izvještaju.

Britanski Sky Sports kratko piše da je "Daniel Niculae u 72. minuti zabio gol za pobjedu 2:1, a Auxerre se s teškog gostovanja u Zagrebu vratio s pobjedom."

"Francuzi su razočarali" naslov je članka na Soccerwayu, te navode kako su francuski klubovi koji su u četvrtak igrali Kup UEFA bili sve osim produktivni.

Marseille i Auxerre su pobijedili tek s jednim golom prednosti, dok su Lens i Paris Saint-Germain odigrali bez golova, navodi se.

Guardian u članku o stranim nogometašima koji igraju na istoku Europe, posebno ističe Dinamovog Brazilca Eduarda Da Silvu.

"Eduardo je plodan strijelac koji je ujedno pokretačka snaga državnih prvaka, zagrebačkog Dinama. Kako su ga primijetili mnogi skauti, nogometni stručnjaci u istočnoj Europi boje se kako bi financijski jaki klubovi sa Zapada mogli namamiti talentirane igrače poput njega da napuste svoj klub", piše Guardian.

>>> Francuski mediji: Auxerre se može u miru pripremiti za uzvrat

S.H.

Pročitajte više