Zlatan Ibrahimović

Uefa je pokrenula postupak protiv Crvene zvezde zbog vrijeđanja Ibrahimovića

Foto: Darko Vojinovic/AP Photo

CRVENA zvezda i Milan odigrali su prošloga četvrtka 2:2 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige. Taj susret obilježili su i uvredljivi povici s tribina upućeni Zlatanu Ibrahimoviću.

"Sjedi dolje, Zlatane! Pičko jedna, balijo jedan smrdljivi. Jebem li te u usta da te jebem!", moglo se čuti urlanje s tribina nekoga tko je zamjerio Ibrahimoviću, koji u utakmici nije nastupio, proslavu jednog pogotka.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VRIJEĐANJE ZLATANA IBRAHIMOVIĆA

Zvezda se ispričala

Podsjetimo, Zvezda je reagirala na ove uvrede, osudila uvredljive povike usmjerene prema Ibrahimoviću i poručila da će naći "primitivnog pojedinca" koji je vrijeđao Milanovog napadača.

"Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvredljive povike Zlatanu Ibrahimoviću tijekom meča s Milanom. Кao klub smo učinili sve da organizacija meča bude na nivou dva velika kluba i nećemo dozvoliti da jedan primitivni pojedinac baci mrlju na tradicionalno poznato gostoprimstvo naše zemlje i našeg naroda. Crvena zvezda će u suradnji s nadležnim organima pronaći spomenutog pojedinca i inzistirati da snosi sve posljedice takvog ponašanja. Crvena zvezda se najiskrenije ispričava Zlatanu Ibrahimoviću zbog neugodnosti koju je doživio u našoj kući. Naš klub je po starim srpskim običajima oduvijek bio dobar domaćin i to je poznato u cijeloj Europi i tako će ostati i ubuduće jer nikada ovakve ispade nećemo tolerirati", bilo je navedeno u priopćenju.

Očekuje se kazna

Kasnije su srpski mediji pisali da je riječ o osobi koja se "tko zna kojim vezama našla na mjestu na kojem nije smjela", odnosno vjerojatno navijaču smještenom u novinarskoj loži.

Kako bilo, ono što se dogodilo na stadionu Rajko Mitić Uefa ne može i neće okončati klupskim priopćenjem u pomirljivom tonu. 

Pokrenut je stoga disciplinski postupak kojim će se ustvrditi što se točno dogodilo, a nakon kojega Zvezdu vjerojatno očekuje kazna.

 

Pročitajte više