Uefa zbog dugovanja teško kaznila Dinamo

Foto: Hina

GLAVNI istražitelj Uefinog tijela za nadzor financija (CFCB), Yves Laterne, objavio je danas kako su četiri kluba koja su bila pod istragom zbog nepoštivanja Uefinog financijskog fair-playa pristala na nagodbu. Uz Dinamo kažnjeni su turski klubovi Fenerbahče i Trabzonspor, te kazahstanska Astana.

Dinamo je pristao platiti kaznu 200.000 eura, te će iduće sezone moći prijaviti samo 23 igrača za europske kupove, umjesto dozvoljenih 25., morali pristati na nagodbu zbog neslaganja s odredbama financijskog fair-playa, odnosno zbog dugovanja za 2014., 2015. i 2016. godinu.

Dinamo je u akumuliranom minusu u zadnje tri godine u iznosu od 6,9 milijuna eura, a obzirom da to prelazi maksimalno dozvoljenih 5 milijuna eura UEFA je pokrenula monitoring nad hrvatskim prvakom.

"Dužni smo jer ne prodajemo igrače"


"Zbog realiziranih transfera Pinta i Brekala kao i posebnog računovodstvenog tretmana Brozovića i Čopa gdje se veći dio transfera knjiži u 2016. kao i ugovorenih bonusa kod Halilovića i Šimunovića mi sigurno nećemo imati nikakvih problema zadovoljiti kriterije financijskog fair playja. Što se tiče minusa, on je napravljen radi zadržavanja okosnice momčadi i ne prodavanja igrača što smo si mogli priuštiti jer je Dinamo imao dobit iz prenesenih razdoblja s kojim je pokrivao dospjele obveze, a sve, naravno, s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata," rekao je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

"UEFA je napravila detaljan uvid u poslovanje Dinama gdje je kao olakšavajuću okolnost navela da je Dinamo izvršio sve obaveze prema igračima, trenerima, stranim klubovima i agentima. Klub je predao detaljan plan poslovanja za 2016. u kojoj je planirano da se navedeni minus stavi u granice financijskog fair playja. Na osnovu tog plana odobrena nam je licenca za europska natjecanja u sezoni 2016./2017.," objasnio je detaljnije financijski direktor Modrih Matej Škegro.

>>> Dinamo objasnio: Dužni smo jer ne prodajemo igrače 


 

Pročitajte više