UEFA ODBILA FINANCIJSKI PLAN MILANA Velikanu prijeti teška kazna

Foto: Getty Images / Guliver Image

ONO što se već mjesecima najavljuje, napokon se i dogodilo. UEFA je odbila financijski plan Milana, koji je Europskoj nogometnoj asocijaciji predstavio projekt kako planira vratiti 300 milijuna eura, koje je pozajmio od američkog fonda Elliott. 

Time se povećava mogućnost da Milan bude kažnjen zbog kršenja financijskog fair playa, a kao opcija stoji i izbacivanje iz europskih natjecanja. 

"Istražna komora neovisnog tijela UEFA-e odbila je zahtjev Milana te smo odlučili odbiti njegov plan financiranja. Smatramo da postoje nesigurnosti u vezi s refinanciranjem kredita koji treba biti isplaćen do listopada 2018. godine, kao i financijskim jamstvima glavnog dioničara kluba. Zato ćemo i dalje pratiti situaciju u Milanu, koju ćemo ponovno procijeniti u prvim mjesecima 2018. godine", poručila je UEFA. 

Podsjetimo, Kinez Yonghong Li kupio je talijanskog velikana od Silvija Berlusconija za 740 milijuna eura, a u prijelazni rok uložio je 230 milijuna eura za čak 11 novih igrača. 

Milan sad mora pregovarati o nagodbi, koja predstavlja ograničenja potrošnje i obavezno vraćanje duga kroz dogovoreno vrijeme. 

Pročitajte više