Uefa pomilovala Modre: Dinamu vraćena tri boda!

UEFINO žalbeno tijelo uvažilo je žalbu hrvatskog prvaka na sankcija Disciplinskog tijela Uefe koje je zbog divljanja Dinamovih nogometaša uoči utakmice s Temišvarom rigorozno kaznila Modre međuostalim s odzimanjem tri boda u Europa ligi.

Na službenim stranicama Dinama osvanula je informacija koja sadrži odluke Uefe:

- ne oduzimaju se tri (3) boda ostvarena u utakmici FC TIMISORA – NK DINAMO (0:3)

- novčana kazna u iznosu od 75.000 eura

- U slučaju ponovljenog prekršaja NK Dinamo će biti diskvalificiran iz natjecanja u kojem sudjeluje. Navedena odluka biti će odgođena s primjenom na rok od 3 godine

Protiv Temišvara pred praznim tribinama

Iz navedene odluke vidljivo je da je NK Dinamo Zagreb u najvećoj mjeri uspio u žalbenom postupku otkloniti prijeteću sankciju diskvalifikacije iz aktualnog natjecanja UEFA Europa lige- skupina A te je Odluka prvog stupnja tj. Disciplinske komisije UEFA-e od 20.10.2009. izmijenjena u korist kluba. Naime, iz citirane odluke Žalbenog tijela UEFA-e vidljivo je da je žalba NK Dinamo Zagreb uspjela u vraćanju oduzetih 3 boda za pobjedu u Timisoari te su na taj način u potpunosti zaštićeni sportsko-natjecateljski interesi kluba u ovom trenutku.

Dinamo se zahvalio na pravno-diplomatskim naporima proteklih tjedana koje su dali Vlada RH, MUP, PU Zagreb,a posebnu zahvalnost klub daje HNS-u odnosno predsjedniku Vlatku Markoviću i tajniku Zorislavu Srebriću za nesebično zalaganje u pozitivnom rješavanju ove Žalbe.

"Odluka UEFA-e međutim sadrži i vrlo rigoroznu prijeteću sankciju i jasnu opomenu prvenstveno navijačima kluba, kao i svim drugim državnim tijelima da je nužno hitno rješavati probleme huliganizma. Odluka predstavlja zadnju opomenu klubu da se nesportsko ponašanje ili nasilje takozvanih „navijača“ NK Dinamo Zagreb neće ubuduće ni najmanje tolerirati, te će disciplinski organi UEFA – e bez sumnje izreći puno težu sankciju", stoji u Dinamovom priopćenju.

Modri u igri za euro proljeće

Podsjećamo, između tri moguća scenarija sa sitnim varijacijama Dinamu se dogodio onaj, po njih, daleko najpovoljniji. Prema prvom, odluka Disciplinske komisije bi ostala ista i Modri bi s 0 bodova krenuli u sami kraj natjecanja u Europa ligi. Prema onom najcrnjem, Uefa bi hrvatskog prvaka potpuno izbacila iz natjecanja, a prema onom najvedrijem, koji se i dogodio, Jurčićeva momčad nakon vraćanja bodova ima teoretske šanse izboriti europsko proljeće.

Pročitajte više