hnl

UEFA-in kontrolor komentirao suđenje u Puli na koje su Osječani poludjeli

Screenshot: Arenasport

ISTRA 1961 pobijedila je Osijek 1:0 u 25. kolu HT Prve lige na domaćem terenu u Puli i tako uzela važna tri boda u borbi za ostanak.

Utakmicu na Aldo Drosini obilježile su tri sporne sudačke odluke suca Marija Zebeca zbog kojih su Osječani poludjeli i žalili se da su pokradeni. Poništena su im dva pogotka, oba na inzistiranje sudaca iz VAR sobe.

Toliko su bili ogorčeni da se Osijekov kapetan Mile Škorić u jednom trenutku unio u licu pomoćnom sucu i zagalamio: "Što ti imaš protiv Osijeka?!"

Sporne situacije komentirao je i Dmitro Lopa, Osijekov Ukrajinac.

"Ne znam kako suci to komentiraju, ali zar nije kod prvog gola Ndockyta riječ o drugoj akciji, nakon što se lopta odbila od vratnice do domaćeg igrača. On je potom loptu proslijedio do Ndockyta, tako da mi to zaista nije jasno.

Poslije mi je netko rekao da je sudac komentirao kako sada navodno postoji neko novo, drukčije pravilo… A i Lončarov gol mi se činio sasvim regularnim. Ne znam baš da je Silva zasmetao njihovom vrataru na mjestu na kojem se u tom trenutku našao. Teško mi je prihvatiti činjenicu da smo tako izgubili."

UEFA-in kontrolor objasnio zašto je Zebec imao pravo poništiti oba Osijekova gola u Puli

Nekoliko dana kasnije, oglasio se UEFA-in kontrolor Draženko Kovačić koji je sve objasnio sa stručne strane.

"Prvo bih se pozvao na pravila nogometne igre koja govore o kažnjivom zaleđu, odnosno o stjecanju prednosti napadača kao što je to u ovom slučaju. Stjecanje prednosti je kada se taj igrač uključuje u borbu za loptu ili igra tom loptom, a lopta se odbila od vratnice ili suparničkog igrača, ili namjerne obrane gola. 

Nakon intervencije vratara koji odbija loptu u vratnicu, u nastavku akcije lopta dolazi do obrambenog igrača koji brani da ona ne uđe u mrežu i izbija je prema napadaču koji se u trenutku udarca nalazio u zaleđu", rekao je Kovačić pa se osvrnuo i na drugi poništeni pogodak Osječana:

"Kod druge situacije u trenutku udarca se igrač Osijeka nalazi u poziciji zaleđa svega dva metra od vratara u njegovom prostoru i u takvim situacijama smatram da on utječe na suparničkog vratara i ometa ga. Ispravno dosuđeno zaleđe", zaključio je.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više