UFC

UFC borac: Popio sam bocu vina prije borbe za naslov. Bio sam pijan

Foto: AP Photo/Jason Silva/Guliver

UFC BORAC Paulo Costa istaknuo je da se u borbi za pojas u rujnu prošle godine protiv Israela Adesanye borio pod utjecajem alkohola.

Costa se protiv Adesanye u Abu Dhabiju borio za titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije. Obojica su dotad bili neporaženi te se očekivao spektakl, ali Nigerijac je cijelo vrijeme bio bolji od Coste i naposljetku pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Brazilac se prisjetio borbe i kao razlog svog podbačaja naveo je vino. 

"Moguće je da sam bio pijan ili barem mamuran kad sam se borio. Imajte na umu da je borba počela u 9 sati po lokalnom vremenu, a morali smo biti budni već u 5. Ja nisam mogao usnuti do 2:30 zbog grčeva u nogama. Mislio sam da će mi čaša vina pomoći da utonem u san, ali nije. Nisu ni dvije, a ni pola boce. Na kraju sam popio cijelu bocu. Bila je to moja pogreška i ne krivim nikoga drugog", rekao je Costa.

Ranije je isticao da je zbog spomenutih grčeva trebao odgoditi borbu, ali nije htio. Priliku za popraviti svoje pogreške imat će 17. travnja kada će se boriti protiv Roberta Whittakera, a pobjednik tog dvoboja trebao bi ponovo u borbu za pojas. 

Adesanya će ove subote izazvati Jana Blachowicza u borbi za titulu u poluteškoj kategoriji.

Pročitajte više