UFC

UFC će izgubiti preko sto milijuna dolara

Foto: Getty Images/Gulilver Image

NAJPOZNATIJA MMA organizacija na svijetu, UFC, jedna je od prvih elitnih organizacija u sportskom svijetu koja je nastavila s normalnim funkcioniranjem. U noći sa subote na nedjelju će održati čak četvrti event u petom mjesecu, ali ih ni to neće spasiti od velikih financijskih gubitaka.

Predsjednik UFC-a Dana White u razgovoru nakon vaganja za UFC on ESPN 9 rekao je kako je organizacija zbog zabrane prisustva gledatelja u velikim financijskim problemima: "Drugi sportovi i dalje ne znaju hoće li uopće nastaviti. Mi jesmo, ali bez gledatelja i to je jako teško. Izgubit ćemo preko sto milijuna dolara ove godine. Čak postoje i filmovi koji su snimljeni odavno, ali nisu pušteni. Nitko ne želi riskirati gubitke jer ljudi neće dolaziti gledati ih". 

U istom razgovoru napomenuo je i kako je budućnost vrlo neizvjesna: "Prije tri mjeseca sam mogao znati odgovore na vaša pitanja, sada to jednostavno ne mogu znati. Sve je neizvjesno i tko zna što sutra donosi. Pokušavam uvijek biti korak ispred, igrati pametno i strpljivo, ali situacija je totalno nepredvidljiva".

Večerašnji event bit će prvi koji će se nakon krize održati u Las Vegasu jer su sva tri dosadašnja eventa održana u Jacksonvilleu na Floridi. U glavnoj borbi večeri rukavice će ukrstiti Tyron Woodley i Gilbert Burns.

Pročitajte više