UFC on FOX 19: Teixeira protiv Evansa, Namajunas i Torres za prvu izazivačicu

Foto: Fightsite

AMALIE ARENA u Floridskoj Tampi je pozornica idućeg UFC-ovog “FOX” eventa koji ćemo pratiti u noći sa subote na nedjelju 17. travnja izravno na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV-u.

Popis borbi koji je doživio mnogo promjena na koncu predvode Glover Teixeira i bivši UFC prvak Rashad Evans dvobojem u poluteškoj kategoriji. Ništa manje zanimljiv nije meč koji će prethoditi, onaj za poziciju prve izazivačice u slamka kategoriji, između Rose Namajunas i Tecie Torres.

Glavni dio večeri ove druge UFC priredbe koja se ikada održala u Tampi će otvoriti vrlo zanimljiv duel u perolakoj kategoriji. Swanson se vraća nakon još jedne ozljede, a pokušat će prekinuti niz od dva poraza te se vratiti na ono što je bilo prije toga, kad je plovio unutar pobjedničkog niza u trajanju od čak šest borbi. U kavezu ga čeka fantastični grappler Hacran Dias, koji za razliku od Swansona ima dvije pobjede u nizu te planira ovog vikenda upisati i treću.

Nurmagomedovu novi protivnik

Nakon Swansona i Diasa, u oktogon ulaze Khabib Nurmagomedov i Darrell Horcher u “catch weight” dvoboju do 73 kilograma. Nurmagomedov je trebao zajedno s Tonyjem Fergusonom predvoditi čitav event, no ovaj dvoboj kao da je “proklet”. Najprije je Nurmagomedov odustao od ranije zakazanog meča, da bi ovaj put pobjednik The Ultimate Fightera bio taj koji se ozlijedio i neće moći nastupiti u Amalie Areni. Čelnici UFC-a su se odlučili za rošadu te su Teixeiru i Evansa gurnuli u “main event”, a Nurmagomedov je dobio novog protivnika u vidu novopridošlog Darrella Horchera.

Već smo spomenuli “co-main” event između Rose Namajunas i Tecie Torres. Njih dvije već su se susrele prije gotovo tri godine unutar Invicta promocije, a nakon fantastične tri runde do pobjede je došla Torres, jednoglasnom sudačkom odlukom. Rose Namajunas nakon velike pobjede protiv Paige VanZant ide po drugi značajan “skalp” zaredom i to protiv neporažene do sada Tecije Torres. Bitan je to dvoboj za žensku diviziju do 52 kilograma. S obzirom na malen broj borkinja u kategoriji, tri pobjede u nizu su sasvim dovoljne da bi se potpuno približili izazivačkoj poziciji. Obje ove djevojke su na dva uzastopna slavlja pa možete pretpostaviti koliko je ovaj dvoboj bitan za obje.

Teixeira grabi prema novoj izazivačkoj poziciji

U potpuno drugačijem ozračenju u novi “main event” ulazi bivši izazivač Glover Teixeira. Sjajni Brazilac je u posljednja dva dvoboja prekidima pobijedio Ovincea Saint Preuxa i Patricka Cummingasa te velikim koracima grabi prema novoj šansi za napad na pojas. Od kada je 2012.  stigao u UFC, Teixeira ima sedam pobjeda u nizu i tek dva poraza od Jonesa i Davisa. Očito je kriza iza njega te bi u dvoboju s Evansom trebali vidjeti njegovo najbolje izdanje.

A bivši UFC prvak pokušava uhvatiti ritam nastupa nakon što smo ga u posljednje tri godine vidjeli tek jednom i to na UFC-u 192 kada je poražen od Ryana Badera. Problemi s ozljedama su sada prošlost te se Evansovi fanovi nadaju da će upravo meč s Teixeirom biti prekretnica koja će ga ponovno vinuti na vrh poluteške divizije.

Neki zanimljivi borci poput Cuba Swansona, Johna Dodsona, Cezara Ferreire te Beth Correie i Raquel Pennington su zapeli u uvodnim dvobojima što samo svjedoči o kvaliteti ovog “FOX” eventa.

UFC on FOX: Teixera vs. Evans

Glover Teixeira vs. Rashad Evans
Rose Namajunas vs. Tecia Torres
Khabib Nurmagomedov vs. Darrell Horcher
Cub Swanson vs. Hacran Dias

Uvodne borbe:

Michael Chiesa vs. Beneil Dariush
Bethe Correia vs. Raquel Pennington
Court McGee vs. Santiago Ponzinibbio
John Dodson vs. Manny Gamburyan
Randy Brown vs. Michael Graves
Cezar Ferreira vs. Oluwale Bamgbose
Omari Akhmedov vs. Elizeu Zaleski dos Santos

Pročitajte više