UFC otkazao obračun teškaša zbog straha od nogometnih huligana

Foto: Screenshot

ZBOG uistinu bizarnog razloga, borba između UFC-ovih teškaša, Anthonya Hamiltona i Adama Wieczoreka, neće se održati na večerašnjem Fight Nightu, nego je dobila svoj novi termin, odnosno njih dvojica će se boriti za četiri tjedna.

Hamilton i Wieczorek su bez problema odradili vaganje te su došli u dvoranu gdje su trebali sudjelovati na ceremonijalnom vaganju. Ipak, nakon toga im je pristupio netko od UFC-ovih zaposlenika te im je rekao kako iz sigurnosnih razloga ipak neće izaći pred publiku i sučeliti se. Tako su njih dvojica ostali u dvorani, gdje su gledali cijelu ceremoniju, no na njoj nisu sudjelovali.

Ipak, kasnije je odlučeno kako će borba biti otkazana, odnosno kako je dobila svoj novi datum na Fight Nightu 121, koji se za četiri tjedna održava u australskom Sydneyu. Iako su oba borca bila spremna na nastup i htjeli su se boriti, UFC je odlučiti povući taj potez, a razlog za sve je podosta bizaran i do sada se u UFC povijesti nikada nije dogodilo nešto slično tome.

Naime, Wieczorek je deklarirani veliki navijač nogometnog kluba Rucha iz Chorzowa, inače rivala Lechie iz Gdanska, no još veći rivalitet postoji između njihovih navijačkih skupina. U Poljskoj je inače izuzetno jaka “hool scena” te između navijačkih grupa nerijetko dolazi do krvavih masovnih obračuna, a jedni od češćih "takmaca" su upravo ove dvije navijačke skupine.

Tako je nekoliko desetaka navijača Lecha došlo u dvoranu, gdje su započeli s grupnim navijanjem, no ono što je bio problem je da su se tamo pojavili upravo zbog Wieczoreka, istaknutog navijača Rucha. Kao odgovor na njih je izvedena interventna policija, koja je ogradila navijače od onoga što se događalo na pozornici, no UFC na kraju borcima ipak nije dozvolio izlazak i predstavljanje. Na kraju im neće dozvoliti niti nastup, a može se pretpostaviti kako su u pitanju neke “inside” informacije, odnosno mogućnost grupnog dolaska Lechovih huligana u dvoranu, s ciljem o kojem ovdje ipak nećemo. Borbe koje nas zanimaju održat će se u kavezu, nažalost bez borbe Hamiltona i Wieczoreka.
 

 

Pročitajte više