UFC-ov predsjednik razočaran mečom godine: ''Sranje od spektakla''

Foto: EPA

SPEKTAKL koji se pretvorio u sranje, sukus je razmišljanja UFC-ovog predsjednika Dane Whitea nakon što je meč godine između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova okončan skandaloznim incidentom.

Khabib Nurmagomedov izazvao je sveopći kaos jer je po završetku borbe preskočio ogradu oktogona i nasrnuo na stručni stožer Conora McGregora. U izgredu je sudjelovalo barem pedesetak osoba pa je interveniralo i policijsko i zaštitarsko osoblje.

"Ne znam što bih rekao. Razočaran sam čovjek. Sranje od spektakla", rekao je vidno utučeni Dana White na protokolarnoj tiskovnoj konferenciji pred okupljenim novinarima.

"Izgred je loš za UFC-ov imidž, kao i za Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova. Uostalom, i za sam sport. Godinama sam gradio i njegovao UFC-ovu reputaciju, a onda se dogodi ovakvo sranje. Razočaran sam", poručio je i najavio moguće sankcije za Khabiba Nurmagomedova.

"Khabib i njegovi ljudi nisu svjesni posljedica. Pitaju li se hoće li ikada više dobiti vize za ulazak u Ameriku. Suspenzije su moguće. Svima im se može oduzeti viza, a bit će i velikih globa", rekao je UFC-ov čelnik i otkrio kako je honorar isplaćen jedino Conoru McGregoru. S obzirom na događaje nakon borbe, transakcija na račun Khabiba Nurmagomedova trenutačno je blokirana.

Dana White nakon završetka borbe Khabibu Nurmagomedovu nije dodijelio šampionski pojas zbog bojazni da bi situacija u dvorani mogla postati još dramatičnija zbog bijesa irskih navijača kojih je u dvorani bilo više od tisuću.

"U glavi mi je bilo samo da što prije iziđe iz dvorane. Dobacio sam mu da će biti sretan ako ne bude uhićen. Odgovorio mi je da ako će biti uhićen, želi biti uhićen s pojasom oko struka."

Pročitajte više