Šimuniću je dao tri kartona, a sada apelira: Spasite nas od hrvatskih idiota, kaznite i HNS

Foto: Guliver Image/Getty Images

GRAHAM POLL, bivši engleski sudac, prokomentirao je suđenje Marka Clattenburga na utakmici Hrvatske i Češke, a posebno se osvrnuo na bakljadu hrvatskih navijača. 
 
"Mark Clattenburg potpuno je kontrolirao nestabilnu situaciju nakon što je morao prekinuti utakmicu zbog bacanja baklji na teren. Njegovo suđenje i odluke u takvim trenucima su za svaku pohvalu, slijedio je UEFA-ine smjernice do posljednjeg slova i udaljio igrače od opasnosti. 
 
UEFA se posebno snažno mora pozabaviti idiotskim navijačima Hrvatske. HNS mora biti kažnjen, a i pretres na ulazu na stadion mora biti bolji. 
 
Clattenburg je u sudačkoj nadoknadi dosudio jedanaesterac za Češku nakon igranja rukom Vide. Čini se da je to bila hrabra odluka, ali kad sudac vidi igranje rukom izbriše sve ostale misli.
 
Ovim suđenjem je Mark zacementirao svoje mjesto u završnici natjecanja, a možda dobije priliku i u finalu Europskog prvenstva", piše Poll, poznat po tome što je prije deset godina na Svjetskom prvenstvu Joeu Šimuniću dao tri žuta kartona.
 

Pročitajte više