Ugledni kanadski medij objašnjava: U nogometu pobjeda vrijedi tri boda, a remi jedan

Foto: EPA

HRVATSKA REPREZENTACIJA od 17 sati igra drugu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Kanade. Nakon remija s Marokom i odličnog izdanja Kanađana protiv Belgije, Hrvatska je u ovom susretu po kladionicama tek blagi favorit. Kanada je izgradila dobru reprezentaciju, no daleko je od nogometne zemlje.

Tamo je glavni sport hokej, a u njihovim se medijima u posljednje vrijeme moraju objašnjavati čak i osnovna pravila nogometa. Tako je jedan od najpraćenijih tamošnjih medija CBC u najavi utakmice morao objasniti kako funkcionira sustav bodovanja na Svjetskom prvenstvu.

"Prosječan broj bodova drugoplasiranog je pet"

"Sustav Svjetskog prvenstva ne prašta poraze. Samo dva sudionika prolaze iz svake skupine. Drugi poraz je osuda na smrt. Zapravo, sve što je manje od dvije pobjede možda neće biti dovoljno", stoji u članku.

"Otkad je 1998. godine uvedeno Svjetsko prvenstvo s 32 momčadi, prosječan broj bodova drugoplasirane momčadi u grupi je pet. Pobjeda vrijedi tri boda, a remi jedan. Tako da - izračunajte. Trenutne šanse za Kanadu da prođe u drugi krug su 25 posto", objašnjava CBC.

 

Pročitajte više