Ukić i Raptorsi krenuli pobjedom u novu NBA sezonu

HRVATSKI košarkaš Roko Leni Ukić pobjednički je otvorio poglavlje svoje NBA karijere, a u slavlju 95:84 svojih Toronto Raptorsa protiv Philadelphia 76ersa sudjelovao je sa četiri poena.

Ukić je dobio ulogu drugog razigravača momčadi, nakon Josea Calderona, dok Will Solomon s kojim se jedini hrvatski košarkaš u najjačoj ligi svijeta bori za minutažu - uopće nije ulazio u igru. Trener Raptorsa Sam Mitchell držao je Ukića u igri nešto više od 15 minuta, a za to je vrijeme Splićanin uz šut 2-7 postigao četiri poena, čemu je pridodao dvije asistencije, osvojenu loptu i skok.

Kao i uvijek najbolji u redovima Toronta bio je Chris Bosh sa 27 koševa i 11 skokova, dok se kvalitetnim pojačanjem pokazao i Jermaine O'Neal s 17 poena i osam uhvaćenih lopti. Elton Brand sa 14 koševa i 13 skokova te Samuel Dalambert s devet poena i 17 uhvaćenih odbijanaca predvodili su domaću momčad.

Košarkaši Phoenix Sunsa uspjeli su u gostima nadigrati San Antonio Spurse unatoč 32 poena Tima Duncana i jednako kvalitetnom učinku Tonyja Parkera. U AT&T centru je bilo 102:98 za momčad koju je ove sezone preuzeo Terry Porter. Amare Stoudemire postigao je 11 od ukupno svoja 22 poena u posljednjoj četvrtini igre, a dobro su ga pratili Shaquille O'Neal s 15 poena i 13 skokova te Steve Nash s po 13 koševa i asistencija. 

M.Š./Totalsport
Foto: Canadian Press

Pročitajte više