Ukić uz katastrofalan šut zabio pet koševa u minimalnom porazu Milwaukeeja

POSLJEDNJEG dana predsezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano je jedanaest utakmica. Nakon kratkog odmora u vidu trodnevne pauze započet će nova NBA sezona.

U petak su finiširane pripreme, a među momčadima koje su istrčale na parket bio je i Milwaukee hrvatskog reprezentativnog razigravača Roka Lenija Ukića.

Upisali su Bucksi i peti poraz u osmoj predsezonskoj utakmici, ovaj puta u svom Bradley Centru u kojem su Detroit Pistonsi slavili 95:93. Ukić je na parketu proveo 11 minuta i iskoristio ih za pet poena (1/6 iz igre, 3/3 slobodna bacanja), asistenciju, osvojenu loptu i blokadu. Imala je njegova momčad i priliku za pobjedu, međutim, važne su lopte u završnici promašili Ersan Ilyasova (16p) i Brandon Jennings (6p, 6a), a nadovezao se neuspješnim polaganjem i Ukić. Ben Gordon je ubacio 19, a Rodney Stuckey 16 koševa uz šest asistencija za Pistonse.

Inače, predsezonu su najbolje odradili igrači Orlando Magica koji su u osam utakmica ubilježili samo pobjede. Posljednju protiv Atlanta Hawksa 123:86, uz 25 poena i 13 skokova Dwighta Howarda i 26 koševa Vincea Cartera. Obojica su iz igre gađali 9/10 s time da je Carterov šut za tricu iznosio 5/5. Inače, Magic je svoje pripremne utakmice pobjeđivao s prosječnom razlikom od 18 poena.

Samo dan nakon što su svladali Denver Nuggetse, Los Angeles Lakersi ponovno su zaigrali protiv te momčadi, a ovaj puta i upisali poraz 119:105. Anthony i Billups nisu nastupili za pobjedničku momčad, Lakersima je nedostajao Gasol, dok je Bryant odigrao tek nepotpunu prvu četvrtinu. Inače, zamjenski suci odsvirali su čak osam tehničkih prekršaja, a imali su posla i oko razdvajanja Lamara Odoma i Chrisa Andersena koji su se “pograbili” nakon jedne borbe za loptu. Utakmicu je obilježio učinak rookieja pobjedničke momčadi. Ty Lawson je postigao 29 poena, uz šest asistencija i pet osvojenih lopti.

NBA predsezona, petak:

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 105:119

Los Angeles Clippers - New Orleans Hornets 91:88

Sacramento Kings - Utah Jazz 85:95

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 93:95

Houston Rockets - Dallas Mavericks 94:98

Orlando Magic - Atlanta Hawks 123:86

New Jersey Nets - Philadelphia 76ers 110:88

Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 98:90

Chicago Bulls - Washington Wizards 93:70

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 114:112

Charlotte Bobcats - Memphis Grizzlies 92:95

Pročitajte više