Ukić: Želimo polufinale Eurobasketa

SLUŽBENA internetska stranica Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) donosi nekoliko misli reprezentativnog razigravača Hrvatske, Roka Lenija Ukića.

Dojučerašnji playmaker Toronto Raptorsa u novu će NBA sezonu krenuti u dresu Milwaukee Bucksa, a koliko mu je jednogodišnje iskustvo igranja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta koristilo vidjelo se na Efes Pilsen Svjetskom kupu, gdje je Hrvatska bez poraza osvojila turnir.

Roko Ukić proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) natjecanja, na kojem je dokazao da se na njega itekako mora računati pri slaganju sastava koji će nastupiti na Europskom prvenstvu u Poljskoj (7.-20. rujna).

Za FIBA-inu stranicu Ukić je govorio o planovima Hrvatske na predstojećem natjecanju, te je izrazio nadu da će izabranici Jasmina Repeše Eurobasket iskoristiti kako bi se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Kroz priču se provukla i misao o medalji.

"Sigurno smo među pet ili šest najboljih momčadi na Europskom prvenstvu. Željni smo napraviti novi korak ove godine, korak dalje u odnosu na posljednja dva natjecanja", veli Ukić.

Podsjetimo, najboljih šest momčadi iz Poljske izborit će SP. Bude li među njima i Turska, domaćin svjetske smotre sljedeće godine, onda će i sedmo mjesto biti dovoljno. Ukić se nada da će zajedno sa suigračima napraviti i malo više.

 "Želimo polufinale, nakon kojeg bismo pokušali doći do medalje. Učinit ćemo sve da to i postignemo", dodao je.

Hrvatska je prije dvije godine na EP-u u Španjolskoj igrala u četvrtfinalu te u konačnici osvojila šesto mjesto

Pročitajte više