NBA

Isiah Thomas dobio natrag ukradeni trofej nakon što se pojavio na aukciji

Foto: Getty Images

TROFEJ koji je Isiah Thomas 1984. osvojio kao najbolji igrač All-Star utakmice prije nekoliko dana pojavio se na aukciji, što ne bi bilo toliko neobično da trofej prošle godine nije ukraden.

Legendarni razigravač Detroit Pistonsa, koji su u drugoj polovici osamdesetih triput zaredom izbacivali Michaela Jordana i Chicago Bullse iz doigravanja, objavio je na Twitteru da je trofej koji se pojavio na aukciji ukraden iz njegove srednje škole 26. lipnja 2019., na dan kad je njegov srednjoškolski trener Gene Pingatore preminuo.

Thomas je pohađao srednju školu St. Joseph u Westchesteru u Illinoisu te joj je posudio taj i druge trofeje za izlaganje.

"Ovaj trofej ukraden je iz srednje škole St. Joseph na dan kad je preminuo moj trener g. Pingatore. Pripada meni, ukrali ste moj trofej i molim da ga vratite. Neka se zna", napisao je Thomas na Twitteru i tagirao aukcijsku kuću kad je vidio da se nestali trofej prodaje.

Aukcijska kuća kontaktirala je Thomasa, školu i policiju u Westchesteru kako bi potvrdila da je predmet ukraden te ga je odmah uklonila iz prodaje.

Zajedno s nagradom za MVP-ja All-Stara 1984. te je lipanjske večeri ukradeno još nekoliko trofeja koje je Thomas posudio školi, poput plakete koju je primio za ulazak u Kuću slavnih. Ne zna se je li još koji od njih pronađen.

"Za mene i moju obitelj poanta je da se trofej pojavio u aukcijskoj kući, a bez toga nikad ne bismo doznali gdje je. Zahvalni smo na tome što je pronađen i što će biti vraćen", rekao je Thomas.

Pročitajte više