"Ukrajinci nas neće napasti, njima je bod dosta"

HRVATSKI reprezentativci Jerko Leko i Ivica Križanac uvjereni su kako Hrvatska unatoč teškom ispitu može do tri boda.

Prvi na raportu pred novinarskom kremom bio je Jerko Leko.

"Da, često sam igrao u Harkovu, ali nikada ovako važnu utakmicu. Ono što je sigurno jest da nas tamo očekuje velika euforija, ali nismo bez šansi", rekao je Jerko Leko.

"Znam kako Mihajličenko razmišlja"

Leko poznaje izbornika Mihajličenka i zna da će postaviti jednu obrambenu formaciju.

"Znam kako Mihajličenko razmišlja, sigurno neće jurnuti na početku. Spremaju oprezniju varijantu jer bi bili zadovoljni bodom, s kojim bi i dalje bili ispred nas. Mislim da će biti oprezni jer se porazom dovode u nezgodan položaj", napomenuo je hrvatski reprezentativac.

S dozom sreće, Hrvatska može do pobjede, barem tako tvrdi Jerko Leko.

"Oni su po meni sretno pobijedili Bjelorusiju, a isto bi mi trebali učiniti i njima, naravno, opet uz dozu sreće. Nisu baš mekani, ali ako preuzmemo konce odmah na početku, ako im nametnemo naš ritam i tako preplašimo, izgubit će samopouzdanje, a nisu momčad koja se može lako dići", istaknuo je igrač Monaca.

Ukrajina po ničemu nije ispred Hrvatske, uvjeren je Leko.

"Po meni oni imaju prednost samo u domaćem terenu i u dobroj formi, međutim, taktički i igrački nigdje ih ne bi stavio ispred nas", za kraj će Leko.

Križanac: Spreman sam dokazati Hrvatima da vrijedim

Ivica je suigrač ponajboljeg ukrajinskog igrača Timoščuka. Njih dvoje složili su se kako će dvoboj u Harkov biti izrazito težak za obje strane.

"Ma zezam se ja s Timoščukom često i dosta smo razgovarali o toj utakmici. I on i ja svjesni smo da nas očekuje jedan jako težak susret", rekao je Križanac.

Križanac bi u Harkovu mogao debitirati u nacionalnom dresu.

"To je pitanje koje se treneru mora postaviti. Ja sam potpuno spreman i ukoliko budem zaigrao dat ću sve od sebe kako bi se na najbolji mogući način predstavio i kako bi napokon na licu mjesta dokazao svoju vrijednost", spremno će ivica Križanac.

Stoper Zenita za kraj je objasnio situaciju kada je nedavno navodno bio protjeran iz momčadi zbog vrijeđanja suigrača.

"Nikada me nisu udaljili iz momčadi, nisam igrao zbog ozljede što je rekao i sam trener nakon utakmica sa Realom. Nisam ja nikakav zločesti dečko. Evo igrao sam prije koji dan kada smo sa 8:1 pobijedili Vulićevu Luč Energiju. Jedino se nada da ga nismo smijenili tom pobjedom. Bila je to utakmica kada je nama sve ulazilo, a oni uopće nisu igrali loše", objasnio je Križanac.

V.B.
Foto: Index

Pročitajte više