Ukrajinski izbornik: Bio sam iznenađen lošom hrvatskom igrom protiv Engleske

"TRI boda su tri boda, svaka je utakmica jednako važna", rekao je ukrajinski izbornik Alex Mihajličenko na današnjoj press konferenciji odnoseći se na predstojeći susret protiv Hrvatske u Harkovu.

>Bilić: Ne bojim se poraza od Ukrajine, iako je i on opcija

>"Ukrajinci nas neće napasti, njima je bod dosta"

>Na Ukrajinu s dva zadnja vezna?

"Ovo je vrlo bitna utakmica, ali ne želim dijeliti utakmice na važne i one nevažne. Sigurno da osjećamo određeni pritisak, no on mora biti prisutan i to je normalno. Nije dobro niti dijeliti protivnike na one lagane i one teške. Tri boda su tri boda i bitna su u svakom slučaju. Bitno je ići na pobjedu u svakoj utakmici."

"Srna poznaje nas, ali i mi poznajemo Srnu"

Novinare je posebno zanimao Darijo Srna, jedan od najboljih igrača ukrajinske lige i čovjek koji će biti posebna opasnost za njegovu obranu.

"Darijo već dugo vremena igra u Ukrajini i nema sumnje da će dati neke savjete svom treneru i suigračima. On može opisati igru svojih suigrača i reći detalje o njihovoj igri. Ali je također istina da mi također jako dobro poznajemo njega pa će nam biti lakše igrati protiv njega."

"Iznenadila me loša Hrvatska"

Mihajličenko priznaje da nije očekivao tako lošu Hrvatsku na Maksimiru protiv Capella i Gordog Albiona.

"Istina, bio sam malo iznenađen ishodom utakmice Hrvatska Engleska. Mislio sam da će Hrvatska igrati na višem nivou. No, nema sumnje da je Hrvatska vrlo dobra momčad koja je organizirana, nije nastala preko noći i može se vrlo brzo oporaviti. Nakon tog poraza njima će utakmica protiv nas biti još važnija. Moramo se ugledati na način koji su Englezi odigrali, a ne kako je igrala Njemačka na Euru."

"Nema drame zbog izostanka Milevskog"

Ukrajinski je izbornik zbog izostanka Artema Milevskog bio prisiljen pozvati tridesetogodišnjeg srednjaka Metalista iz Kharkova Valentina Slyusara kojem je ovo prvi poziv u nacionalnu vrstu, a tu je i još jedan debitant vratar Stanislav Boguš. Izostanci, kaže, ne brinu ga previše.

"Sigurno da je Milevski dobar igrač, no ne treba raditi dramu jer neće nastupiti. Moramo se postaviti kao da njegov izostanak nije gubitak. Da nije tako, utakmica bi uvijek ovisila o jednom ili dva igrača", objasnio je ukrajinski izbornik.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više