Ukrajinski lov na SP ili engleski na svih deset pobjeda?

SVE OČI hrvatskih nogometnih fanatika večeras će biti uprte prema Dnipropetrovsku gdje se sastaju reprezentacije Ukrajine i Engleske, u utakmici koja će u svakom slučaju odrediti sudbinu naše izabrane vrste.

> Eriksson: Capellova Engleska je jača od moje jer su igrači sazrijeli

> Collina: Utakmicu Engleske i Ukrajine odlučit će dvoboj Ševčenko - Rooney

> "Engleska će pobijediti Ukrajinu i osvojiti maksimalnih 30 bodova, ali tek onda počinje posao"

Domaćoj reprezentaciji treba pobjeda s kojom bi preskočili Vatrene uoči posljednjih dvoboja skupine 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojima se sastaju Andora - Ukrajina i Kazahstan - Hrvatska. Kako je teško očekivati da će igrači Oleksija Mihajličenka prosuti bodove protiv Andore jasno je kako će se poslije večerašnjeg dvoboja Ukrajine i Engleske znati sudbina hrvatske reprezentacije.

Uz pobjedu u Astani koja unatoč činjenici da je naša reprezentacija desetkovana (i pijana) ne bi smjela doći pitanje, večeras je neminovno da Ukrajina ne pobijedi Engleze. Značilo bi to doviđenja jugu Afrike i smotri najboljih nogometaša svijeta.

Oba će izbornika na teren poslati najbolje što u ovom trenutku imaju pa će tako u skladu s najavama izbornika Mihajličenka koji je pozvao svoje igrače "da ne srljaju i da strpljivo čekaju pogodak" Ukrajina zaigrati samo s jednim pravim napadačem, Andryjem Ševčenkom dok će Capello u pohod na devetu pobjedu u kvalifikacijama krenuti sa samo dvije izmjene u odnosu na utakmicu protiv naše reprezentacije na Wembleyju - na golu će umjesto Roberta Greena stajati David James dok će partner Wayneu Rooneyju u vršku napada biti Peter Crouch koji će zamijeniti robusnog Emila Heskeya.

Susret između Ukrajine i Engleske počinje u 18:15, a Live prijenos utakmice možete pratiti na Indexu.

Sastavi:

Ukrajina: Šovkovskij - Jarmaš, Kučer, Hačeridi, Ševčuk - Timoščuk - Gusev, Nazarenko, Jarmolenko, Gaj - Ševčenko

Engleska: James - Johnson, Ferdinand, Terry, A. Cole - Lennon, Lampard, Barry, Gerrard - Crouch, Rooney

Djelitelji pravde su svi iz Slovenije - glavni sudac je Damir Skomina, pomoćnici su Primož Ahar i Marko Stančin, a četvrti sudac je Darko Ceferin.

Pročitajte više