Ukrajinski mediji: Traži se gol koji vrijedi milijune



TEŠKO je uopće procijeniti koliko bi gol i pobjeda protiv Engleske reprezentacije u subotnjem ogledu u Kijevu značila i vrijedila za vrstu Alekseja Mihajličenka i cijelu Ukrajinu, pišu tamošnji mediji. Već se sada spominje kako su igračima i stožeru obećane goleme novčane nagrade u slučaju velikog podviga, a cifre koje su spominju broje se u milijunima dolara.

Ponedjeljak je bio prvi dan priprema za odlučujući susret s Engleskom, međutim ozbiljniji posao počeo je u utorak ujutro. Izbornik Ukrajine već duže vrijeme razbija glavu kako i na koji način probiti iznimno čvrstu engleski obranu te koga spariti s Andriyom Ševčenkom u napadu.

Milevsky uz Ševčenka!?

Najnormalnije bi bilo staviti Artema Milevskog, međutim napadač kijevskog Dinama ima temperaturu i nije sigurno hoće li se sasvim oporaviti do subote. Druge opcije su Andriy Voronin, koji ove sezone baš i ne igra u Liverpoolu te nešto manje poznata imena Vladimir Gomenyuk i Eugene Seleznev, koji se odlično slagao sa Ševom u utakmici protiv Kazahstana.

Ukrajinci vjeruju kako će Kijev biti najveća utvrda koju je u ovim kvalifikacijama posjetila momčad Fabia Capella te ističu kako su puni samopouzdanja i vjere u svoje sposobnosti. Sve ovo rezultat je sjajnih igara na domaćem terenu u ovim kvalifikacijama gdje su upisali tri pobjede i remi.

"Na domaćem terenu smo vrlo jaki"

"Ukrajinska obrana je slaba i na gostujućem terenu rijetko kada možemo što napraviti, što pokazuje i samo jedna pobjeda na strani u kvalifikacijama. Međutim, na domaćem terenu smo zaista jaki i možemo se nositi sa bilo kim", pišu ukrajinski mediji.

Donosimo vam malo statistike... Dakle, Ukrajina je na domaćem terenu odigrala četiri utakmice, prosječno zabijavši dva gola po susretu. U prosjeku su pucali više od 13 puta prema protivničkom golu, a od toga je prema vratima išlo nekih 40-tak posto. Ukrajina je kod kuće primila sam jedan gol u kvalifikacijama, što je dokaz tvrde i kvalitetne obrane.

S druge strane Engleska podjednako dobro igra i kod kuće i na strani. Naime, Gordi Albion je upisao sve četiri pobjeda na gostovanjima, uz gol razliku 18:13. U gostima po utakmici daju preko tri gola, a primaju gol tek svaku drugu utakmicu. Na strani prema golu prosječno upućuju preko 12 udaraca, a od toga čak 54 posto završi u okvir gola.

Pročitajte više