Ukrajinski nogometni savez utakmice Eura 2012. seli u Harkiv i Odesu?

UKRAJINSKI nogometni savez upozorio je gradove Lviv i Dnjepropetrovsk da bi mogli izgubiti utakmice Europskog prvenstva 2012. ukoliko se ne počnu više zalagati na organizaciji. Nakon što su Ukrajina i Poljska domaćinstvo Eura dobili ispred Italije, te Mađarske i Hrvatske, Ukrajina je kandidirala Kijev, Donjeck, Lviv i Dnjepropetrovsk kao gradove domaćine, ali Ukrajinski nogometni savez nije zadovoljan trudom koji gradovi ulažu u razvoj infrastrukture.

Najveći problem Lviva je stadion, na kojem je izgradnja gotovo sasvim stala nakon što su gradske vlasti raskinule ugovor s izvođačem radova zbog prevelike cijene, a uskoro se utvrdilo i da je zemljište na kojem se stadion gradi u privatnom vlasništvu pa su vlasnici podigli tužbu. Stadion u Dnjepropetrovsku je, pak, već odavno završen, ali problem je zračna luka koju gradske vlasti još nisu ni počele renovirati kako bi je uskladile s Uefinim standardima.

Ukoliko Lviv i Dnjepropetrovsk doista izgube domaćinstvo, kao njihove zamjene se nameću Harkiv i Odesa koji su po pitanju stadiona i infrastrukture daleko napredniji. Konačna lista gradova domaćina Uefi mora biti prijavljena do svibnja iduće godine.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više