"Ukrajinski Rooney": Englezi će pasti!

DAN PRIJE velikog ogleda s Engleskom, ukrajinski igrači spremni su za kijevski izazov, gdje jednom dobrom partijom mogu osigurati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Za utakmicu s Engleskom se pripremamo na uobičajeni način. U trening centru vježbamo, skupljamo snagu i gledamo video zapise prijašnjih utakmica. Gledalo smo naš susret protiv Bjelorusije i analizirali pogreške koje smo napravili. Također smo gledali i dvije utakmice Hrvatske i Engleske te naše gostovanje u Londonu, odakle smo izvadili nekoliko korisnim zaključaka. Uglavnom, utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju", rekao je reprezentativni napadač Dnipra Vladimir Gomenyuk.

U ukrajinskom taboru vlada optimizam, svi smatraju kako mogu pobijediti Engleze...

"Vjerujem da ćemo imati priliku za pobijediti Englesku i tako se sasvim približiti Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi sljedeće godine. Ono što je najvažnije jest da ovisimo o sebi i ako u subotu navečer damo sve od sebe mislim da uspjeh neće izostati. Moramo biti fantastično koncentrirani i pokazati ono najbolje od sebe, tada će Englezi pasti", istaknuo je napadač Gomenyuk.

Gomenyuka su u bivšem klubu Tavriyi Simferopol zvali ukrajinski Rooney. Sada će pak imati priliku zamijeniti dresove sa pravim Rooneyem...

"Da, ako dobijem priliku istrčati na teren i zaigrati protiv Rooneya, pokušat ću razmijeniti dresove s njim. Istina je da su me u bivšem klubu zvali ukrajinski Rooney, ali kada sam prešao u Dnipro sada taj nadimak sve više blijedi i gotovo me nitko više ne zove tako. U svakom slučaju bit će mi čast zaigrati protiv jednog od najboljih igrača današnjice", istaknuo je ukrajinski Rooney, koji je otkrio kako su reprezentativci Ukrajine pod velikim presingom zbog prijateljskih upita za ulaznicama za subotnji meč.

Pročitajte više