ULEB cup: Milano rutinski prošao kroz Trnsko

PUNO lakše nego što su očekivali, košarkaši Breila iz Milana osvojili su bodove u Trnskom i osigurali plasman u slijedeći krug natjecanja u ULEB kupu. Zagreb nije bio ravnopravan suparnik i poraz od 74:93 (19:24, 19:25, 20:18, 16:26) logična je posljedica.

Gosti su odigrali rutinerski, održali lekciju iz pristupa utakmici domaćim igračima i u završnici podebljali svoju pobjedu koja niti jednog trenutka nije bila ugrožena.

Zagreb je potonuo u rezultatski zaostatak već u otvaranju utakmice. Trica Krune Simona za 3:2, bilo je jedino vodstvo žutih u večerašnjem dvoboju. Rančik i Sconochini u slijedećih su pet minuta odveli svoju momčad na +9 (9:18) i pokazali s koliko su ozbiljnosti Talijani ušli u nadmetanje s Mravima.

Serijom koševa Damira Miljkovića, Zagreb se na prijelazu između prve i druge četvrtine približio na tri poena (21:24), ali onda se ozljedio Marko Piplović (stara ozljeda prepona), Gigena je vezao dvije trice i vratio Breil na standardnih devet poena prednosti. Zagreb je još jednom pokušao, Miljković i Nikola Garma također su vezali dvije trice, ali u završnici prvog poluvremena gosti su ubacili u još višu brzinu, i pobjegli na + 13 (36:49).

U sličnom je ritmu protekla i treća četvrtina. Uzalud su bili svih pokušaji Mrava - nedorečeni, nedovoljno izrađeni napadi nadopunjavali su se s poroznom obranom. Takve prigode gosti nisu propuštali kazniti. Zadnji trzaj Mrava uslijedio je početkom četvrte četvrtine. Tomas je tricom smanjio na –6 (61:67), u slijedećem napadu pokušao je i Krunić, ali lopta se zavrtjela na obruču i vratila se u naručje obrane gostiju.

Bio je to sudbonosni trenutak utakmice, za novi pokušaj Mravi više nisu imali ni koncentracije, ni snage. Milanezi su prvo ubacili šest uzastopnih bacanja, a nakon Miljkovićevih pokušaja da odvede svoju momčad u neizvjesnu završnicu, serijom 1:13 definitivno su osigurali pobjedu koja ih ‘betonira’ na prvoj poziciji A-skupine ULEB kupa.

Mravima je ovo deveti uzastopni poraz. Nakon dvije utakmice u kojima su dali naslutiti povratak u formu iz prvog dijela sezone, večeras su ponovo zakoračili unazad. Bez obzira na činjenicu da im ova utakmica nije puno značila u natjecateljskom smislu, pristup je opet bio ‘vrlo rezerviran’.

Gosti su bili superiorni, djelovali puno uvjerljivije i čvršće. Sellers je uneredio centre Zagreba i u suradnji s Rančikom i Laceyem, donio svojoj momčadi prevagu pod koševima. Brzim kontrama i polukontrama Sconochini, Cooper i Gigena jednostavno su završavali napade Milana, često su ostajali nepokriveni na tricama i uredno punili koš Mrava.

Zagreb je ostao dužnik malobrojnim gledateljima u Trnskom. Momčad poput Milana, bez obzira na negativnu seriju Mrava, sigurno je zaslužila daleko veću pozornost zagrebačke publike. Tek tristotinjak gledatelja protiv trostrukog prvaka Europe, zabrinjavajući je pokazatelj domaćim košarkašima. Ako se vrlo brzo ne probude iz zimskog sna, uskoro bi mogli igrati pred desetak novinara i najbližom rodbinom. Dug je sve veći, nadamo se da će ga početi otplačivati već u subotu protiv Reflexa.

www.kk-zagreb.hr

Pročitajte više