ULEB: Mravi protiv Demona skidaju uroke

ZADNJU ovosezonsku utakmicu ULEB kupa pred svojom publikom u Trnskom, košarkaši Zagreba igraju protiv momčadi Demoon Astronautsa iz Amsterdama, u utorak, 20. siječnja, s početkom u 18.30 sati. Upravo su Nizozemci momčad protiv koje su Mravi upisali svoju zadnju pobjedu uoći sedmotjednog posta.

Proteklo je eto, punih 49 tužnih dana. Zagreb je u tom periodu upisao čak deset poraza – četiri u ULEB kupu i nisu tako tragična, ali od onih šest u Goodyear ligi svakako su barem dva ‘viška’. Demoni kao da su začarali Mrave, njihova je igra izgubila onaj prepoznatljivi borbeni štih, postala gotovo bezlična, dosadna i što je najgore – gubitnička.

Utakmica protiv Reflexa u subotu, ponudila je nadu da se Zagreb konačno nalazi na putu oporavka, izlaska iz krize. Iako su poraženi, Mravi se napokon nisu osramotili, pružili su kvalitetan otpor vodećoj momčadi u Goodyear ligi i u svojoj skupini ULEB kupa. Kao što smo već napisali, ukazalo se svijetlo na kraju tunela, a da li će ono doista obasjati naše košarkaše, vidjet ćemo u subotu protiv Amsterdama.

Objektivno, Zagreb je bolja momčad, s više kvalitetnih pojedinaca i u konačnici to bi trebalo biti prevagom na putu do pobjede. Mravi imaju veliki motiv u želji da napokon skinu gubitničku aureolu iznad svoga imena. Astronauti s druge strane, u Trnskom hvataju vjerojatno posljednji vlak da natjecanje u ULEB kupu ne okončaju na ‘nuli’, bez pobjede.

Dobra vijest je svakako povratak u sastav Marka Tomasa koji će barem desetak minuta izaći na parket. Jakša Vulić ne želi forsirati, ali svakako će provjeriti u kakvom je trenutno stanju, do ozljede ponajbolji pojedinac njegova sastava. Iza dobre, već smo navikli i na lošu vijest. Ozljeda koju je zadobio koncem druge četvrtine u utakmici protiv Reflexa, izbacila je iz stroja Krunu Simona, kako sada stvari stoje najmanje dva mjeseca. Otišli su lateralni ligamenti koljena i Simona neće biti u momčadi gotovo sigurno do početka Lige za prvaka u Prvenstvu Hrvatske.

Jermaine Tate, novo pojačanje pod koševima, također još uvijek nema pravo nastupa, tako da će Mravi morati do pobjede, bez njegove pomoći. Nakon debakla u dvoboju s Kimani Ffriendom i Aškrabićem, centri Mrava imaju prigodu za iskupljenje svih svojih grijeha protiv puno skromnijih suparnika. Veseli povratak u formu Ivana Tomasa i Damira Miljkovića, koji su također veliki dužnici iz ovog gubitničkog perioda. Dakle, vrijeme je da se otvori nova stranica, da se krene u novu, ovaj put pobjedničku seriju…

www.kk-zagreb.hr

Pročitajte više