Uleb: U Milanu novi ispit za Mrave

U TREĆEM kolu ULEB kupa košarkaši Zagreba ponovo imaju težak zadatak. Na redu je gostovanje kod vodeće momčadi A-skupine, Breila u Milanu. Utakmica je na rasporedu danas s početkom u 20.30 sati.

Breil je, poput Reala, momčad iz samog vrha europskih košarkaških uglednika. Možda su Milanezi tek za nijansu ispod Španjolaca, ali bez dileme, riječ je o sastavu čije trofejne vitrine potiču na maksimalni respekt. Danas je Olympia, kako glasi osnovno ime milanskog kluba, sastav bogat iskusnim igračima, dugogodišnjim profesionalcima koji izazivaju strahopoštovanje. Na press-konferenciji uoći puta u Milano, to je bila osnovna intencija izlaganja trenera Jakše Vulića:

"Milano je iskusna momčad s velikim brojem internacionalaca. Najveći respekt budi i njemu ćemo posvetiti najviše pažnje, Petar Naumoski, makedonski playmaker. Tu su i Claudio Coldebella, Milenko Topić, Sellers... U talijanskom prvenstvu nisu startali baš najbolje, imaju omjer pobjeda i poraza 5-5, ovoga su vikenda poraženi kod kuće od Lottomatice iz Rima 71:81 i sigurno će se na nama pokušati iskupiti za taj gubitak bodova. Trenutno su, uz Lukoil, na vrhu poretka u našoj skupini, obje su utakmice pobijedili, a trijumf u Madridu u prvom kolu ima posebnu težinu. Ako su bili bolji od Reala onda nam veći dokaz o njihovom trenutnom potencijalu doista nije potreban."

Utakmica s Breilom za Mrave je samo nastavak izuzetno atraktivne, ali jednako tako i teške serije utakmica s objektivno puno jačim suparnicima. Zagreb je apsolvirao redom Cibonu, Lukoil, Krku, Real i Zvezdu, a nakon Milana, već u subotu u Trnsko dolazi podgorička Budućnost. Vremena za posebne pripreme za svakog pojedinog suparnika gotovo da i nema, sve se pokušava uigrati u hodu, ali to ipak ne znači da će Mravi u Milano ponijeti bijelu zastavu kao dodatni rekvizit.

"Naše su ambicije odigrati dobru utakmicu i potvrditi dosadašnju formu. Teško je obećati pobjedu protiv momčadi kao što je Milano, ali borit ćemo se i nemamo se namjeru predati. Iza nas je serija teških utakmica u kojima smo, istina gubili, ali igrom koju smo prikazali moramo biti apsolutno zadovoljni. Ironija sportske sudbine je činjenica da smo jedinu utakmicu s kojom možda ne mogu biti zadovoljan, protiv Krke, uspjeli riješiti u svoju korist. Igramo dobro, nitko nas nije uspio razbiti, bili smo ravnopravni Ciboni, Bugarima, Realu, Zvezdi, pa s pravom očekujem da ćemo i u Milanu odigrati hrabru, borbenu, agresivnu utakmicu. Naša pobjeda opet bi išla u red košarkaških senzacija, ali sve što smo dobro odradili u zadnje vrijeme negdje se i nama mora vratiti..."

Zagreb je u Milano otputovao malim charter avionom s kojim će se odmah nakon utakmice vratiti kući. Dakle, igrači će imati dovoljno vremena za pripremu utakmice, za oporavak od puta i koncentraciju za dvoboj s još jednim velikanom europske košarke. S izuzetkom bolesnog Krunoslava Simona, svi ostali igrači su zdravi i spremni za dvoboj s Breilom. Uz Simona, u Zagrebu je ostao i Krešimir Jelavić zbog fakultetskih obveza.

Pročitajte više