TENIS

Umirovio se 203 cm visok tenisač. Svojim servisom izluđivao je suparnike

Foto: EPA

KEVIN ANDERSON, 35-godišnji tenisač koji je igrao finala Wimbledona i US Opena, objavio je kraj igračke karijere. Najbolji ranking u karijeri za Južnoafrikanca visokog 203 cm i poznatog po jakom servisu bio je peto mjesto na ATP ljestvici 2018., nakon čega je slijedilo ispadanje iz prvih sto zbog ozljeda koljena, ramena i zgloba.

"Iskusio sam toliko različitih izazova i emocija, ovaj sport može biti uzbudljiv i istovremeno usamljen. Imao sam uspone i padove, ali ne bih ništa mijenjao", napisao je Anderson na svom Twitter profilu. "Moje putovanje pomoglo mi je da postanem čovjek kakav sam danas. Odlučio sam povući se iz profesionalnog tenisa. Kad sam bio mali, tata mi je govorio da uspjeh nije definiran rezultatima, nego naporima i žrtvom koje ulažeš na putu do toga da postaneš najbolji što možeš. Dao sam sve od sebe."

Anderson se profesionalno počeo baviti tenisom 2007. godine i dva je puta bio blizu osvajanja grand slam naslova - 2017. je izgubio u finalu US Opena od Rafaela Nadala, a 2018. u finalu Wimbledona od Novaka Đokovića. U karijeri je osvojio sedam turnira.

Pročitajte više