SKIJANJE

Umirovio se Ante Kostelić

Foto: Getty Images/Gulilver Image

ANTE KOSTELIĆ više nije u skijanju. Jedan od najtrofejnijih trenera hrvatskog sporta oprostio se od trenerske pozicije u sportu u kojem je stvorio neke od najvećih šampiona u povijesti. Njegova bogata karijera trajala je čak 23 godine.

Hrvatski skijaški savez odlučio mu je dodijeliti nagradu za životno djelo.

"Hrvatski skijaški savez zahvaljuje Anti na njegovom vizionarskom putu koji je završio s ukupno osvojenih 10 olimpijskih medalja od kojih je 5 zlatnih, 4 velika i 8 malih kristalnih globusa, 8 medalja sa Svjetskih prvenstava od čega 6 zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u FIS Svjetskom kupu kao i za vrlo uspješan rad zadnjih godina s braćom Kolega. Osim sjajnih rezultata njegov rad je uvelike pomogao i doprinio stvaranju našeg respektabilnog saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju utrke FIS Svjetskog kupa na Sljeme. Hrvatski skijaški savez će nastaviti raditi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih natjecatelja, a najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili je dodjela nagrade za životno djelo", rekao je direktor alpskih reprezentacija i ski poola Vedran Pavlek.

Najveći uspjesi Ante Kostelića Gipsa ostaju vezani uz njegovu djecu. Janica Kostelić je osvojila šest olimpijskih medalja, pet svjetskih zlata i tri Velika kristalna globusa. Ivica Kostelić je osvojio četiri olimpijske, tri svjetske medalje te jedan Veliki kristalni globus.

Pročitajte više