Umirovio se legendarni Španjolac. Do prije tjedan dana nije ni razmišljao o tome

Foto: Profimedia

DAVID SILVA (37) objavio je kraj profesionalne karijere. Španjolski nogometaš nenadano se umirovio nakon što je prošlog tjedna potrgao prednji križni ligament koljena na treningu Real Sociedada. Procijenio je da je u njegovim godinama najbolja opcija završiti karijeru, iako o tome do prije tjedan dana nije ni razmišljao.

"Danas je tužan dan za mene. Danas je dan kad se opraštam od onoga čemu sam posvetio cijeli svoj život", rekao je Silva u videozapisu koji je objavio na društvenim mrežama, u kojem se mogu vidjeti neki od najboljih trenutaka iz njegove bogate karijere.

Silva je karijeru započeo u Valenciji, koja ga je posuđivala u Celtu i Eibar, a 2010. je napravio transfer u klub koji će mu obilježiti karijeru - Manchester City. U Cityju je osvojio 13 trofeja, od čega četiri naslova engleskog prvaka. Bio je i kapetan kluba te mu je ispred stadiona podignut kip. 

Iz Cityja je 2020. došao u Real Sociedad, gdje je tri sezone bio vrlo važan član momčadi. Ondje je osvojio Kup kralja, što je ranije uspio i s Valencijom, te izborio nastup u Ligi prvaka ove sezone. Dugi niz godina igrao je za španjolsku reprezentaciju te za nju skupio 125 nastupa i zabio 35 golova, a osvojio je jedno svjetsko i dva europska prvenstva.

Pročitajte više